Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 30.11.2017.
01:30
A. Šišić - Vesti A

Kako sakriti godine

Bore su potvrda da ste se u životu mnogo smejali. Ipak, ovi dokazi radosti ne uveseljavaju većinu dama.

pixabay.com
Ženski strah od bora


One se na sve moguće načine trude da izbrišu tragove starenja i ratuju sa njima od pamtiveka. Lepo je smejati se, ali je još lepše izgledati mladoliko. Ovom mantrom se vodi većina žena. One nestrpljive na prvu pojavu linijica na čelu ili oko usana hrle kod plastičnih hirurga. Čarobnjaci sa skalpelom čine čuda, a zadovoljne dame izlaze iz ordinacije preporođene.

Zatezanje lice (fejslifting) je jedna od najčešćih operacija koje se izvode poslednjih godina. Nisu samo žene te koje žele da zabašure godine. Broj pripadnici jačeg pola koji žele da prkose vremenu i zato ležu na hirurški sto se povećao za 44 odsto u periodu od 2010. pa do 2015. godine, tvrde američki stručnjaci.

U poslednje vreme, devojke koje još nisu zgazile u četvrtu deceniju zbog trenda ili straha od starenja žele da preduprede bore. Na pojavu sitnih brazdi odlaze u salone i ordinacije po dozu botoksa. Injekcije botoksa koje se ubadaju u lice i vrat su veoma popularna antiejdžing procedura. Rezultati tretmana botokosom su privremeni i traju svega nekoliko meseci. Pored botoksa hijaluronski fileri su izuzetno popularni. Žene koje ne žele da se ubrzo vrate kod stručnjaka, jer su im bore opet napale lice, odlučuju se za malo drugačiju metodu uklanjanja dokaza da stare: rešenje je hijaluron.

Injekcije ispunjene hijaluronom (prirodnom supstancom koja već postoji u koži) odmah nakon intervencije prave vidljivu razliku na licu. Sam "remont" traje oko 15 minuta, dok se efekat može uočiti nekad i za više od godinu dana.

Džinovske usne

Poznato je da su Japanci inovativni u svim životnim sferama, pa tako i u industriji ulepšavanja. Devojke su ostale u šoku kad su pojedine blogerke snimile video klipove u kojima su u ustima imale nešto što podseća na džinovske gumene usne u obliku slova O. Ovaj izum iz Azije ima za cilj da spreči nastanak bora. Vlasnica treba da zagrize usne i pokušava da izgovori samoglasnike, a ova spravica će navodno za nekoliko minuta dati efekat podizanja lica bez operacije.

U holivudskim krugovima sve je popularniji takozvani krvavi tretman ulepšavanja. Začetnica vađenja i ubrizgavanja sopstvene krvi u lice da bi se "ispeglale bore" je rijaliti zvezda Kim Kardašijan. Vampirski fejslifting je očarao planetu, a njegovi rezultati su, kako mnogi tvrde, zadivljujući.

Maska od zlata

Skupocene kreme i eliksiri su takođe popularni. Što je atraktivnija reklama, prodaja takvih kozmetičkih proizvoda je veća. Na rafovima mogu da se nađu kreme sa sluzi puža, koja je poznata antiejdžing supstanca, maske od zlata koje takođe sprečavaju bore, hijaluronske kapi... Pripadnice nežnijeg pola koje više vole prirodnu kozmetiku same spravljaju kreme od voća, povrća i cveća ne bi li predupredile tragove starenja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online