Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 16.10.2017.
05:30
A. Šišić - Vesti A

Raščupana princeza

Nedelju mode nisu obeležile samo neobična odeća i jedinstveni asesoar. Svet je ostao u čudu i na pojedine frizure manekenki koje su izgledale kao da su upravo izašle iz kade, ili pak iz druge dimenzije. Frizeri su se po nalogu svetskih dizajnera zaigrali i pojedine modele "ukrasili" do neprepoznatljivosti.

EPA/CAROLINE BLUMBERG
Frizeri briljirali na nedelji mode u Parizu

Kontroverzna japanska kreatorka Rei Kavakubo je na Nedelji mode u Parizu publiku ostavila bez daha. Devojke su na reviji njenog brenda Comme des garcons šetale u haljinama i mantilima bizarnih krojeva.

Uvrnute pletenice

Kreator Mark Valvo je očito zaljubljenik u seriju "Igre prestola" na ovogodišnjoj Nedelji mode u Njujorku je manekenke pretvorio u Dajneres junakinju istoimene serije. Uvrnute pletenice na puštenoj kosi idealno su se uklopile uz večernje toalete.

Jedne su izgledale poput anđela zbog kimona koji je imao krila, druge su delovale kao da su izronile iz crtanog filma zbog šarenih haljina na kojima su bile zakačene Helo Kiti lutkice.

Frizure su bile podjednako atraktivne. Manekenke su imale natapiranu kosu ili perike koje su im stajale na glavi poput četke. Ljubitelji filma "Zvezdane staze" su brže-bolje prokomentarisale da su frizeri pronašli inspiraciju u liku princeze Lejle. Ipak, Kavakubo modeli su kako kažu zli jezici, neuredna raščupana verzija ove junakinje.

Parižani su i od štićenika Rei Kavakubo japanskog dizajnera Junve Vantabea (Jundža Njatanabe) dobili poslasticu za čulo vida. Ovaj kreator je, kažu, znalci, ideju za reviju i frizure dobio u filmu "Pobesneli Maks". Manekenke su imale čirokane na galvi ukrašene pravim bodljama i ekserima.

Sara Burton, glavna dizajnerka brenda Aleksandar Mekvin je ovog puta u Parizu poželela da sakrije lepotu modela. Manekenke su na reviji za proleće 2018. godine paradirale u novim kreacijama, dok su im zalizane vlasi bile masne i mokre, i povrh svega prebačene preko lica. Devojke su izgledale kao da su upravo izašle ispod tuša, ili da su "preživele" apokaliptični pljusak.

Ruske heroine

Pletenice nikad ne izlaze iz mode kad su u pitanju pojedini kreatori. Kada promovišu romantične haljine modeli uglavnom moraju da imaju kike na glavi upletene tako da podsećaju na ruske heroine. Indijski kreator Naem Kan (Naeem Khan) je za promociju prolećne kolekcije za 2018, zadužio frizere da naprave manekenkama punđe od pletenica i ukrase ih raznobojnim cvetnim ikebanama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online