Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 02.09.2017.
03:30
BKtvnews A

Jedite ovu biljku, imaćete velike grudi i bićete potentni

San mnogih žena je da nađu prirodno sredstvo koje će učiniti da grudi budu malo punije, a struk malo tanji.

pixabay.com
Piskavica je upravo ta čudotvorna biljka koja pomaže u obnovi celokupnog organizma

"Da znate vrednost ove biljke, plaćali biste njenu težinu u zlatu." To je jedna od najstarijih lekovitih biljaka koja datira još od doba starih Egipćana i Hipokrata. Piskavica (lat. Trigonella foenum-graecum), može da se svrsta u prirodna čuda antičkog doba, kada je bila izvanredno hvaljena i cenjena. Ovo seme možete da nađete u skoro svakoj prodavnici zdrave hrane.

Velika nutritivna vrednost

Seme piskavice je bogat izvor proteina, minerala, vitamina i fitonutrijenata. Među lekovitim svojstvima su kolin, trigonelin diosgenin, jamogenin, tigogenin i neotigogenin. 
Od vrednih minerala, sadrži bakar, gvožđe, magnezijum i mangan.

Lekovita svojstva

Postoji nekoliko načina upotrebe ovog korisnog semena. U zapadnoj herbalnoj medicini, pije se u obliku čaja za izbacivanje viška sluzi iz sinusa, grla, pluća i gornjeg respiratornog trakta. Delotvorna je i protiv alergija i groznice. Stimuliše metabolizam jetre i bubrega, i na taj način zagreva vaše telo.

Piskavica smiruje i leči sluznicu disajnog, probavnog i urogenitalnog trakta. Snižava holesterol u krvi već nakon 10 dana primene. Dopuna u svakodnevnoj ishrani, dve velike kašike pomešajte s jogurtom ili voćnim sokom.

Izvrstan tonik za probavu

Piskavica u lečenju probavnog sistema deluje na nekoliko načina: stimuliše probavu, budi apetit i uklanja višak sluzi. Kao gorki tonik povoljno utiče na jetru i slezinu poboljšavajući njihov metabolizam. Koristi se kod teške probave, manjka apetita, slabosti, dijareje i kod uvećane
jetre i slezine.

Pročitajte još:

youtube.com/Legends Football League

* Na ovom rajskom ostrvu su skoro svi razvedeni

Piskavica ženama prirodno povećava grudi

Mada zvuči neverovatno, piskavica može ženama da poveća grudi, jer sadrži fitoestrogen koji utiče na rast dojki i na zadržavanje vode u tkivu.

Postoje dva načina za ovo: masaža i pijenje čaja. Semenke piskavice možete da kupite u bilo kojoj prodavnici zdrave hrane, a treba da ih potopite u vodu preko noći. Drugi dan s vodom u koju su semenke ispuštile svoje hranjive sastojke masirate grudi.

Čaj za povećanje grudi od piskavice pripremite na sledeći način:

Dve kašike semenki stavite u 2 dl hladne vode. Zakuvajte, pustite da odstoji poklopljeno 20 minuta uz povremeno mešanje, zatim procedite. U čaj od piskavice dodajte malo domaćeg meda, a možete i svež lim ako vam taj ukus više prija. Pijte polako, u malim gutljajima. Dozirajte najviše dve šolje dnevno.

Ukoliko ipak ne želite da iskoristite blagotvorna dejstva ove biljke, grudi možete da povećate i uz pomoć nekih drugih trikova, ali samo vizuelno.

Dojenje, PMS

Osim za lepotu, dobra je i za dojilje jer podstiče proizvodnju mleka, umiruje bebe, na taj način bebe uzimaju potrebu kolčinu gvožđa i pomaže u dobijanju na težini. Takođe, smanjuje tegobe PMS-a.

Zbog delovanja na matericu konzumirajte je par dana pre porođaja, jer podstiče kontrakcije i olakšava sam čin rađanja.

Jača potencija kod muškaraca

Osim što pomaže ženama, dobra je i za muškarce zbog diosgenina u svom sastavu. Diosgenin jača polnu moć i leči mnoge polne probleme.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online