Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 15.06.2017.
00:30
A. Šišić - Vesti A

Prste da poližeš!

Modni bogovi inspiraciju pronalaze u muzici, lepim ženama, svakodnevnom životu, ali i na pijačnim tezgama i rafovima supermarketa.

instagram.com/Irommydebommy
Hrana kao inspiracija modnim dizajnerima

Poslednjih godina pomama za odećom koja je ukrašena voćem i povrćem ne jenjava, pogotovo kad su u pitanju letnje kolekcije. Sve češće na modnim pistama mogu da se vide manekenke kako paradiraju u stvarima koje neodoljivo podsećaju na omiljene slatkiše ili čak brzu hranu.
Najpoznatiji tandem u ovoj industriji Dolče i Gabana ove godine je "izbacio" sandale, baletanke i espadrile dekorisane ananasom. Model Keira Pineapple opčinio je trendseterke širom planete koje su brže-bolje požurile u luksuzne butike u Milanu i Njujorku ne bi li pazarile potpetice koje umesto štikli imaju skulpturu ovog tropskog voća.

Ni kontroverzni američki dizajner Džeremi Skot nije odoleo ovom trendu, pa je na jednoj od revija pre nekoliko godina prikazao tunike koje izgledaju kao da su omotač snikers čokoladica, ali i lepršave toalete ukrašene ni manje ni više nego - dezenom pice. Modni mag koji je danas na čelu brenda Moskino predstavio je i komade koji izgledaju kao da su izrađeni od pršute i drugih slanih poslastica.

Šnicla na glavi

Pojedine zvezde poput Lejdi Gage odlaze korak dalje kada je u pitanju odeća inspirisana hranom. Pevačica je šokirala planetu 2010. godine kada je na dodeli MTV nagrada obukla haljinu napravljenu od komada sirovog mesa. Kako bi dodala tračak glamura u svoju odevnu kombinaciju na glavu je stavila šniclu.

Tokom 2014. godine Džeremi je ideje za nove modele pronašao u dokumentarcu " Supersized me" koji priča o štetnosti brze hrane. Kreator je brže-bolje napravio čitavu kolekciju odeće koju je na neki način ukrasio logom Mekdonaldsa. Objašnjenje za ovo nadahnuće je, kako kaže, bilo spontano.

- Želeo sam da prikažem deo američke kulture i usput se poigram činjenicom da ovaj svet voli sve što je brzo i instant - od hrane preko mode svojevremeno je izjavio dizajner.
Iako ovakva moda nije po svačijem ukusu, jedno je sigurno, od nje vam polazi voda na usta.

Jestivi donji veš

Brend luksuznog veša Viktorija Sikret je svojevremeno odenuo svog anđela Alesandru Ambrosio u brushalter i donji veš u potpunosti izrađen od bombona.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online