Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 02.06.2017.
03:30
A. Šišić - Vesti A

Modni vuk samotnjak

Evropljani ime Narcisa Rodrigeza vezuju za senzualne parfeme. Malo njih zna da ovaj američki dizajner poseduje mnogo više od istančanog njuha za opojne mirise. Znalci ga nazivaju vukom samotnjakom koji s vremena na vreme ostavi pečat na modnoj sceni, a zatim se vrati u anonimnost. Zli jezici tvrde da ga je proslavila nekadašnja prva dama Amerike Mišel Obama.

EPA/Jason Szenes
Nesvakidašnji kreator: Narciso Rodrigez

Ona je 2009. godine na proslavi novoizabranog predsednika za slavlje izabrala haljinu s potpisom ovog kreatora. Narciso ne haje za zlurade komentare jer ima svoj svet koji niko ne može da uzdrma.

Ostrvska beba

Vodi se mišlju da se bez svega može. Ipak, jedna stvar mu je neophodna u životu.
- Mora uvek da mi bude toplo, gde god se nalazim. Jednostavno mi je neophodno da budem na suncu. Ja sam prava ostrvska beba.

Navodi da je većina dizajnera u ovom poslu samo zato što nešto na sebi mrze, pa to žarko žele da promene. On nije iz te priče i jedino što ga tera da grabi napred je ideja.

- Ne bih mogao da živim bez umetnosti. Bez nje sam mrtav. Ona je moja stalna inspiracija.
Kaže da kada kreira, nikad nema samo jednu misao na umu. Voli da luta, da uzima različite materijale sa različitih krajeva sveta i da ih spaja.

Ovaj 56-godišnjak ima vrelu krv. Roditelji su mu poreklom sa Kube, pa se njegov urođeni temperament prenosi i na odeću koju stvara.

- Muškarci iz latinskih zemalja vole lepotice sa tih podneblja. To je deo kulture. Mi slavimo ženske obline na veoma specifičan način. To se vidi na mojim kreacijama. Odeću za dame pravim da bude takva kao i one same - prelepa i senzualna.

Recept za uspeh je za njega sklop različitih faktora. Tvrdi da poslovi vezani za modu nisu ravna linija i da se menjaju iz dana u dan. Rešenje za ostanak na vrhu je da se za svakog kupca napravi roba.

- U ovoj industriji sve može da se okrene preko noći. Doživiš neverovatan uspeh u prve dve godine i onda posmatraš kako ti biznis vrtoglavo tone. Jedini spas je da počneš da prodaješ, ali baš prodaješ stvari raznog kvaliteta po različitim cenama.

Sigurna luka

Dok su bočice njegovih parfema poput ženskog Fleur musk
jarkih boja, mirisi su napravljeni sa ciljem da budu ekstremno zavodljivi, kako bi muškarci okretali glavu za ženom. Kolekcije nisu ni nalik ovoj ideji, svedene su i gotovo neprimetne.
- Crna, bela i bež su mi bitne nijanse. Svaki put kad započinjem reviju, prvo razmišljam o ovim tonovima. Ove boje su osnova, sigurna luka i sa njima ne možemo da pogrešimo. Ipak, volim kada je devojka hrabra i proba nešto neuobičajeno, nešto što je van njene sigurne zone, pa čak iako je u pitanju jak parfem.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online