Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 31.03.2017.
03:30
alo.rs A

Evo kako da se rešite neugodnog podvaljka

Višak kilograma ali i godine čine da dobijemo podvaljak. I dok nam vežbe pomažu da zategnemo druge delove tela, podvaljak nam uvek ostaje... Međutim, ukoliko budete radili ove vežbice, uspećete da se rešite "duple brade".

pixabay.com
Ne dozvolite sebi da dobijete podvaljak

Naravno, savet je da sa ovim vežbama počnete čim primetite da vam se koža ispod brade opušta.

Zagrevanje mišića

Kao i pred svaku vežbu, prvo je neophodno da se zagrejete. U slučaju ovih vežbi potrebno je da vam glava stoji pravo i da vam ramena budu ispravljena. Polako izbacite donju vilicu napred a potom je vratite u normalan položaj. Postupak ponavljajte osam do deset puta.

"Drži vodu"

Otvorite usta i neka vam donja usna kompletno prekriva zube donje vilice. Jednostavno je, zamislite da u ustima treba da zadržite vodu dok su vam usta otvorena. Potom spustite glavu na dole kao da želite bradom da dotaknete grudi. Potom zatvorite usta i vratite glavu u prvobitni položaj. Vežbu ponavljati pet do sedam puta.

Jezikom pipnite nos

Mišiće ispod brade ćete zategnuti i tako što ćete pokušati vrhom jezika da pipnete nos. Jednostavno je! Glava neka vam stoji pravo, isplazite se najviše što možete i vrhom jezika pokušajte da dohvatite vrh nosa. Vežbu ponovite pet puta.

Malo levo, malo desno

Ova vežba će vam pomoći da zategnete i obraze. Prava leđa, prava ramena i pogleda pravo! Potom okrenite glavu na levo, kao da želite da bradom dotaknete levo rame. Glava neka vam stoji pravo. Potom izbacite donju vilicu na napred. Znaćete da dobro radite vežbu ukoliko vas zatežu mišići vrata! Potom vratite glavu u prvobitan položaj i isto uradite na desnu stranu. Vežbu ponoviti pet puta!

Ljubi, ljubi, al' glavu ne gubi!

Podvaljak ćete zategnuti i tako što ćete ljubiti nekog ko je veoma visok! Zamislite da treba da poljubite nekog ko je bar za glavu viši od vas, a da se on pritom ne sagne. Dakle, prava leđa, prava ramena i glavu podignite na gore i usta skupite u poljubac. U tom položaju se zadržite pet do osam sekundi a potom vratite usta u prvobitan položaj. Sve ponovite pet puta. Ukoliko osetite zatezanje u vratu, znaćete da dobro radite vežbu.

Pružite otpor

Stisnite ruke u pesnice i postavite ih ispod brade. Potom donjom vilicom pokušajte da odgurnete pesnice. Kada osetite jak otpor zadržite vilicu u tom položaju tri sekunde. Vežbu ponovite pet do sedam puta.

Osmehom do savršenog lica

Stisnite zube i nasmejte se - široko! Usne razvucite koliko god možete a jezikom pritiskajte zube sa unutrašnje strane. Ukoliko osetite zatezanje obraza, dobro radite vežbu. Postupak ponovite pet puta.

Obraščići mili

Ova vežba će vam pomoći da zategnete i podvaljak i obraze. Udahnite vazduh da biste naduvali obraze. Potom ih pritisnite rukama, kao da želite da izduvate vazduh i zadržite se u tom položaju tri sekunde. Potom izdahnite vazduh i ponovite vežbu još pet puta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online