Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.12.2016.
06:30
Vestionline, lepotaizdravlje.rs A

Napitak koji razbuđuje, podmlađuje i ulepšava

Gotovo da nema žene koja svakog jutra ne započinje dan sa šoljicom mirisne i ukusne kafe koja razbuđuje i daje pokretačku energiju kako bismo smelije zakoračile u dan, ali ono što sigurno niste znale, jeste da kafa može biti i vaš idealan patner u ritualima ulepšavanja.

pixabay.com
Da svaki dan izgledamo čarobno

Sutra ujutru kada se budete probudile i stavile kafu da se kuva, obavezno napravite i koju šolje više jer će vam pomoći da smanjite podočnjake, celulit, a od soca kafe napravite fantastičan piling na kome će vam koža biti zahvalna.

Ublažite podočnjake

Otečeni i tamni podočnjaci su česta muka koja narušava lepotu ženu. Uzroci su različiti, neispavanost, umor, dehidriranost, stres, ali možete tome stati na put sa samo jednom šoljom kafe. Za ovaj trik će vam trebati ohlađena, nezašećerena filter ili espreso kafa i blaznice za lice. Presecite jednu blaznicu na pola, natopite je kafom i ostavite u zamrzivaču 10 minuta da se dodatno ohlade. Potom ih izvadite, stavite na podočnjake i ostavite da odstoje par minuta. Smanjićete otečenost i dobiti blistav izgled.

Piling za lice

Nakon što ste ispili šoljicu kafe za dobro jutro, soc iskoristite kako biste uradili piling lica. Kofein ublažava crvenilo kože. hidrira je i koža nakon tretmana izgleda nežno i baršunasto, a napravićete je za tren oka. Pomešajte soc kafe sa jednom supenom kašikom meda i jednom kašikom maslinovog ulja. Umijte se i nanesite na lice, kružnim pokretima i ostavite nekoliko minuta da deluje, a potom masku skinite kružnim pokretima, i to peškirom koji ste prethodno pokvasili mlakom vodom.

Maska za lice

Kafa je odličan saveznik u borbi protiv bora i štiti kožu od štete koju uzrokuju slobodni radikali, zagađen vazduh, cigarete i alkohol. Pomešajte dve kašike sveže mlevene kafe sa dve kašike kakaa u prahu, tri kašike punomasnog mleka i jednom kašikom meda. Nanesite tanki sloj smese na lice i ostavite da deluje 150 minuta. a potom isperite toplom vodom.

Brži rast kose

Ženu krasi kosa, duga, lepa i sjajna, a kofein stimuliše rast kose i ubrzava njen rast i ono što je najbolje je što nije potrebno da odlazite na skupe tretmane u frizerskim salonima, već možete u kućnoj radinosti da napravite masku. Skuvajte šolju hladne nezaslađene kafe, utrljajte u teme, zamotajte kosu plastičnom kesom ili folijom, a potom pstavite da odstoji najmanje 20 minuta, zatim isperite mlakom vodom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online