Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 17.07.2016.
03:30
Vestionline A

Još nije kasno za bikini: Brzo rešenje za ravan stomak

Uprkos prolivenom znoju i strogom režimu ishrane održavanom nedeljama pre skidanja u kupaći kostim, brojne dame muči nadutost stomaka.

Instagram
Uz malo muke do ravnog stomaka

Rešenje za izbegavanje nadutosti krije se u nekoliko ekspresnih rešenja koja će poput iglice probušiti "balon" i izravnati stomak! 

1. Kupka od gorke soli 

Gorka so svoju najpopularniju primenu ima kao sastojak slanih kupki. Dve šoljice oko 400 grama gorke soli u kadi punoj tople vode deluje opuštajuće, a ova kupka podstiče i pojačano znojenje, što je dobar način za rešavanje viška tečnosti, toksina i celulita iz tela. 

2. Smanjene porcije povrća 

Poznato je da slana hrana i gazirana pića uzrokuju nadutost, ali i među zdravim namirnicama kriju se uzroci naduvenog stomaka. Brokoli, karfiol i kelj zbog obilja vlakna nadimaju, što naravno ne znači da ih se treba potpuno odreći, već samo smanjiti porciju na tanjiru. 

3. Omlet od belanaca 

Pre odlaska na plažu pojedite omlet od belanaca koji deluje kao diuretik. Uz to, dobićete potrebnu dozu proteina, koja će vas zasititi za celodnevni boravak na plaži. 

4. Izbegavanje gaziranih pića 

Izbegavajte sve što sadrži ugljen-dioksid, poput gaziranih pića, jer je on glavni krivac za pojačane gasove. Osveženje možete da pronađete u mnogo zdravijim pićima poput ledenog čaja ili vitaminske vode. 

5. Sporije gutanje hrane i pića 

Brzo konzumiranje hrane i pića uzrokuje unošenje preterane količine vazduha i nadutost, a kako biste to sprečili, obrok jedite u mirnom okruženju i pridržavajte se malih zalogaja i sporog žvakanja. Nakon obroka preporučuje se barem pet minuta da provedete u kretanju, koje će podstaći razgradnju hrane. 

6. Izbegavanje voća za desert 

Voće umesto kriške čokoladne torte definitivno je zdraviji izbor za telo, ali efekat koji voće nakon glavnog obroka izaziva nije nimalo poželjan. Naime, voće munjevito brzo prolazi kroz probavni sistem zbog sastojaka vode i jednostavnih šećera, pa ukoliko ga pojedete nakon neke teže hrane biće potrebni sati da se razgradi. Voće ostaje zaglavljeno u probavi, pa nakon nekog vremena započinje i proces fermentacije koji vodi do nadutosti. Voće konzumirajte na prazan želudac ili kao prvi dnevni obrok čim se probudite, kako bi brzo prošlo kroz probavu i dalo vam maksimalnu količinu vitamina. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online