Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 07.04.2015.
04:30
mondo.rs A

Trikovi koje svaka žena treba da zna

Kako da zakrpite polomljeno rumenilo, kako da ublažite modricu uz pomoć tečnosti za ispiranje usta i još poneka caka koja će vam olakšati život. Evo jednostavnih i efikasnih trikova koji će vam uštedeti vreme i novac.

hudabeauty.com
Morate znati sitne trikove koji će vam pomoći da budete lepi i negovani  

* Polomljeno rumenilo možete popraviti tako što ćete komade izmrviti u prah, dodati nekoliko kapi slane vode i poravnati gornju površinu nožem.

* I staru maskaru možete "vratiti u život" (bar na neko vreme) dodavanjem nekoliko kapi slane vode.

* Frizeri ne zagovaraju sušenje kose trljanjem peškirom, jer se na taj način oštećuje vlas, ali ako žurite, možete to uraditi koristeći običnu pamučnu majicu. Tkanje je finije, pa nećete oštetiti kosu, a moć upijanja veća nego kad je reč o peškiru.

* Da vam frizura duže traje, dodajte malo sode bikarbone u šampon, a zatim operite kosu na uobičajeni način. To će sprečiti nagomilavanje masnoće pri korenu, pa će vam kosa duže biti čista.

blisstree.com
Verovali ili ne: Jogurt može biti veoma dobar saveznik u borbi sa bubuljicama

* Ako vam se lice masti, višak masnoće možete pokupiti filterom za kafu. Imajte jedan u tašni, da biste se rešili neželjenog popodnevnog "sjaja".

* Bubuljicu u nastajanju možete zalečiti jogurtom. Svi znamo trik sa pastom za zube, ali i jogurt daje super rezultate, pošto mlečna kiselina, probiotici i mlečna masnoća smanjuju crvenilo i zaustavljaju upalni proces.

* Kad nanosite maskaru, gornji kapak zaštitite kafenom kašičicom. Na taj način ćete izbeći nezgodne mrlje koje se često naprave kad maskaru stavljamo u žurbi.

* Suvim usnama vratićete vlažnost (upotrebljenim) kesicama čaja. A onda, kad budu hidrirane i sveže, nanesite malo esencijanog ulja koje sadrži mentol, stavite omiljeni sjaj i spremni ste za pokret.

Reuters
Za intezivniju boju karmina dodajte i malo svetlucave senke za oči

* Trepavice će izgledati gušće ako naneste malo translusentnog pudera u prahu. Nanesite jedan sloj maskare, zatim uz pomoć štapića za uši stavite malo pudera, pa nanesite drugi sloj maskare.

* Ne možete da pronađete karmin u nijansi koja vam je baš neophodna? Pokušajte da neke od onih koje imate kombinujete, ili im dodajte i malo senke za oči u nijansi koja vam odgovara.

* Ako je lak za nokte izgubio sjaj, a nemate vremena da ga ponovo nanesete, možete ga "oživeti" tako što ćete prste umočiti u vruću vodu na nekoliko minuta.

* Modrice možete ublažiti uz pomoć vodice za ispiranje usta. Ako ste se udarili i vidite da vam se smeši modrica, istrljajte bolno mesto tečnošću za ispiranje usta, ljubičasta nijansa će biti ublažena.

printscreen
Znate li kako da "oživite" lak za nokte?

* Maskara daje bolji efekat ako je malo ugrejete pre nanošenja. Ako žurite, dovoljno je da je smestite u brushalter, između grudi. Dok vi nanesete podlogu i puder, zagrejaće se dovoljno da je lako nanesete.

* Polomljen nokat možete "zakrpiti" tako što ćete iseći mali deo kesice čaja, staviti na pukotinu, a zatim naneti još jedan sloj laka. Nije savršeno rešenje, ali "radi". Naročito ako žurite.

* Parfem "pojačajte" vazelinom. Ako želite da budete sigurni da ćete mirisati celog dana, pre nanošenja parfema na ta mesta namažite malo vazelina.

* Ako želite da kosi date malo volumena, a u žurbi ste, upotrebite staru četkicu za zube. Malo natapirajte poneki pramen, a možete dodati i mrvicu svetlucave senke za oči u nekoj prirodnoj nijansi na poneki pramen.

* Fleke od pudera sa svetle garderobe možete ukloniti penom za brijanje.

* Da biste sprečili "razlivanje" crvenog karmina, na samu ivicu usana štapićem za uši nanesite mrvicu translusentnog pudera u prahu.

* Maskaru ćete lako naneti od korena do kraja trepavica ako kreditnu karticu držite uz sam koren, a zatim četkicu pomerate levo-desno od korena prema krajevima trepavica. Tako dobijate volumen kao sa reklame, bez mrlja na kapcima.

* Nijansu karmina oživećete ako na usne utapkate mrvicu svetlucave senke za oči.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online