Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.12.2014.
08:00
mondo.rs A

Prirodno je u modi: Izgledajte lepo i bez šminke

Dobre vesti za devojke koje veruju da je najlepše prirodno - nenašminkano lice je "in"!

Ove jeseni i manekenke su na nedeljama mode pistom defilovale bez šminke, na reviji Marka Džejkobsa na primer. Pravo osveženje, zar ne? Industrija lepote konačno nam dozvoljava da odahnemo i prestanemo da se opterećujemo podlogama, puderima, bronzerima i hajlajterima (kako to samo zvuči) i da prosto - ličimo na sebe same.

Čisto lice, bez šminke je skroz "in"
 

Evo nekoliko smernica, da blistate i bez šminke:

Poštujte osnovna pravila za negu kože

Pijte dovoljno vode, kad dehidriramo koža postaje sivkasta i beživotna i pokušajte da se naspavate, u toku noći potrebno nam je sedam sati mirnog sna. Pre spavanja očistite lice i nanesite neku od krema koje podstiču proizvodnju kolagena. Nakon jutarnjeg umivanja, nanesite hidratantnu kremu, a nije loše da tokom sunčanog dela godine to bude neka koja će imati zaštitni faktor 30 (ko se Sunca krije... neće dobiti bore pre vremena).

Sredite obrve

Iznenađujuće je koliku razliku može napraviti i samo jedan potez preko obrva starom četkicom za zube (pošto verovatno pojma nemate gde vam je onaj namenski češljić koji ste u te svrhe kupili u nastupu ludila pre par meseci). Ako je neophodno, možete štricnuti koju neposlušnu dlačicu, ili upotrebiti pincetu za one koje su baš "van stroja".


Negujte kosu

Ne morate da se opterećujete komplikovanim frizurama, ali kosa mora da bude čista i negovana. To znači da bi trebalo redovno da skraćujete suve krajeve, ali i da koristite šampon koji vam odgovara. Ne mora biti ni skup ni "markiran", isprobavajte ih dok ne nađete onaj posle kojeg vam je kosa "kao sa reklame". A onda birajte u zavisnosti od raspoloženja: neobavezna punđica za predavanja na fakultetu, opušten konjski rep za kafu sa drugaricama, stroga riblja kost ako idete da završavate neke poslove koji podrazumevaju komunikaciju sa šalterskim službenicima...

Vodite računa o zubima

Kad ne stavljate rumenilo ili sjaj, još je važnije da vam zubi blistaju. Dakle, temeljno pranje, korišćenje konca za zube i malo sode bikarbone za izbeljivanje jednom u desetak dana biće sasvim dovoljni za divan osmeh. (Naravno, uz redovne kontrole kod zubara jednom u šest meseci.)

Nalakirajte nokte

Dan će razvedriti i lak za nokte u vašoj omiljenoj boji. Poklonite sebi sat vremena, sredite nokte, "u modi" je baš ta nijansa koja vam se danas najviše dopada, i - pravac na kafu sa drugaricom. Samo pazite da vas vetar ne oduva.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online