Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 02.07.2014.
20:00
B92 A

Kako da uštedite, a da imate dobro ofarbanu kosu?

Logičan zaključak koji se odmah nameće je da se farbanjem kose kod kuće najviše uštedi jer su cene farbanja kose u salonima mnogo veće od cena farbi za kosu u prodavnici. Morate međutim da uzmete u obzir da vam u kućnoj varijanti fabanja kose rezultat nikada neće biti kao salonsko fabanje kose, da će kvaliet kose ispaštati zbog nepravilne upotrebe boje, da su profesionalne farbe neuporedivo kvalitetnije i lepše, da ćete vremenom izgubiti željeni ton i kosa vam biti ofarbana pogrešno pa ćete kriviti proizvođače boja.

Možete da uštedite na farbanju kose
 

Evo kako možete da imate i dobro ofarbanu kosu u frizerskom salonu i da to zadovoljstvo uklopite u svoj budžet:

-Pre svega budite umereni u zahtevima – ako ofarbate kosu u boju koja se jako razlikuje od vaše prirodne, odnosno ako je mnogo svetlija ili tamnija, biće potrebno da češće odlazite u salon na fabanje kose i onda ništa od uštede.

-Odaberite ton koji je bliži paleti prirodnih tonova koji su postojaniji (samim tim traže i manje osvežavanja boje), pa ćete imati obavezu da na nekoliko meseci ofabate samo izrastak, a tek povremeno da osvežite- ofarbate celu kosu. (Potpuno suprotan put je odabati neku npr. jarko crvenu boju- takva kosa se farba često i svaki put se osvežava boja cele kose).

-Umeren odabir boje u kombinaciji sa profesionalnim fabanjem kose i kvalitetnimn bojama daje kvalitetniju kosu koja kao takva zadržava pigment, sjaj i svežinu boje jako dugo i onda nema potrebe da se kosa često farba.

-Nemojte često da menjate ton kojim farbate kosu- svaka promena boje traži kompletno farbanje kose koje ponekad mora i da se ponovi više puta da bi novi ton- odsjaj bio onakav kako ste ga zamislili, a ceo taj tretman ostavlja posledice po kvalitet kose koja onda slabije zadržava pigmente.

-Uložite malo više novca u šampon jer je on taj koji najviše spira pigmente iz kose, a kvalitetan šampon za fabanu kosu sa antioksidansima čuva boju i osvežava je pri svakom pranju pa ređe imate potrebu da idete u salon. Kvalitetniji šamponi su vrlo koncentrovani i kada se sve preračuna potpuno vas isto koštaju kao i najobičniji iz prodavnice, a pošto vam čuvaju boju oni vam štede novac. Kondicioneri i maske takođe čuvaju boju, ali i leče kosu pa ona opet duže zadržava pigment (što opet znači još manje odlazaka u salon).

-Probajte da nađete neki svoj ritam kojim ćete odlaziti u salon na farbanje kose- oni koji nađu pravi interval na kraju dobiju lepo ofarbanu kosu koja nije zahtevna za održavanje, a uz redovno šišanje ne traži upotrebu mnogih preparata za dodatni sjaj, kvalitet, hidrataciju, učvršćenje, regeneraciju. Sve to kosu čini vrlo rentabilnom, a naravno ništa od svih pomenutuh preparata ne može da učini da loša kosa izgleda dobro kao zdrava, negovana i lepo ofabana kosa.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online