Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 22.04.2013.
08:00
haber.ba A

Stvari koje štete vašoj lepoti

Mnoge dame praktikuju loše navike kojima ugrožavaju svoj lep izgled. Pročitajte koji su to tretmani.

Mnoge dame praktikuju loše navike kojima ugrožavaju svoj lep izgled. Prestanite s tim!
 

Vrući tretmani mokre kose

Oprali ste kosu i žurite napolje, ali pre toga morate da je ispeglate? Ovo je greška koju rade mnoge žene, a tim potezom potpisuju smrtnu kaznu zdravlju i dobrom izgledu svoje kose. Setite se ovoga kad idući put krenete da peglate mokre pramenove.

Spavanje sa šminkom

Došli ste kući nakon napornog dana ili lude noći, a sve što želite je da se bacite među čaršafe. A šta je sa šminkom? Da, ovo je najlakše učiniti, ali spavanje sa kozmetikom na licu može da ostavi trajne posledice na vašoj koži. Zato, pre svakog odlaska na spavanje, potpuno uklonite sve tragove šminke i kožu nahranite hidratantnom kremom ili uljem.

Ceđenje bubuljica

Niko, ali baš niko ne voli da vidi bubuljice na svom licu. Međutim, ceđenje bubuljica i mitisera, u nadi da ćete rešiti problem, nije način za kojim treba da posegnete.

Ne, nikako!

Time samo širite bakterije i rizikujete nastanak još većih upala i ožiljaka. Najbolje bi bilo da pustite da se bubuljica sama povuče, a u međuvremenu kožu tretirate umirujućim i hidratantnim sredstvima.


Izbegavanje kreme za sunčanje

Ako postoji neka stvar koju nikako ne bi trebalo da zanemarite, onda je to krema za sunčanje, koja kožu štiti od štetnih sunčevih zraka. Samo nekoliko minuta koje ćete potrošiti na nanošenje kreme spasiće vašu kožu i održati je zdravom i mladolikom.

Neodržavanje četkica za šminku

Bakterije se veoma lako šire po aplikatorima, sunđerima za puder i četkama za nanošenje rumenila. Redovno ih perite, jer u suprotnom rizikujete neku gadnu upalu na koži. Možda vam se ovo čini kao trošenje vremena, ali verujte da je to jedna od onih dobrih navika koju treba da usvojite.

Brijanje dlačica na licu

Ako vam je ikada palo na pamet da te tri dlačice oko usana jednostavno obrijete, nikada, nikako i nipošto to nemojte da učinite! Ono što će nakon brijanja izrasti na tom mestu mnogo je gore od trenutnog problema.

Šminkom na šminku

Dodavanje šminke na već postojeću jedna je od najglupljih stvari koju možete da napravite. Nanošenje pudera na već postojeći puder ne samo da će zatvoriti pore, već može da prouzrokuje i pojavu crvenila i bubuljica. Dva puta razmislite pre nego se sledeći put odlučite na tako nešto.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online