Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 21.05.2012.
08:00
Vestionline A

Zašto žene radikalno menjaju izgled

Kraljice radikalnih promena imidža su Madona i Viktorija Bekam, ali i žene koje nisu pod svetlima reflektora promene svoj izgled do 60. godine čak deset puta. Novom frizurom, odećom i kompletnim izgledom ističemo velike promene u svom životu koje želimo da podelimo sa drugima, tvrde psiholozi.

Viktorija Bekam kraljica transformacija

Poznate ličnosti koji stalno menjaju svoj izgled inspirišu milione žena da dramatično promene i svoje izglede, tvrdi ovo istraživanje. Kraljice drastičnih promena stila, kao što su Madona i Viktorija Bekam, utiču da skoro 3,5 miliona Britanki promeni svoj izgled pošto u medijima vide zvezde kako to uspešno čine.

Moda se ovih dana menja bržim tempom nego ikada ranije, što olakšava ženama da brže menjaju svoj stil. Međutim, za one vrlo moderne to ne znači da će samo promeniti nijansu ruža za usne. Promena imidža danas uključuje potpuno udaljavanje od dosadašnjeg izgleda. Baš kao što je Viktorija Bekam od plavuše postala brineta s elegantnom bob frizurom, a miniće i uske topiće zamenila damskim haljinama, tako i obične žene slede taj trend.

Žene će do svoje 60. godine promeniti svoju kompletnu garderobu čak deset puta. I to se neće samo zaustaviti na odeći. Istraživanje je pokazalo da je 3,8 miliona britanskih žena radikalno promenilo frizuru 11 puta u proteklih deset godina, eksperimentišući s bojama i oblicima. Neke će u ime mode i dramatično menjati boju kose u sve moguće nijanse plave, crne, platinaste, sive, crvene, crne, pa čak i ljubičaste.

Kompletan remont, izgleda, motivisan je željom da se pobegne iz stilske rutine kako navodi jedna od pet anketiranih žena, a potreba da izgleda ozbiljnije na radnom mestu motivisala je jednu od 10 žena. Psiholozi tvrde da menjamo izgled jer u ogledalu svakog dana želimo da vidimo osobu koja dobro izgleda. To radimo i jer želimo da izrazimo različite aspekte svoje ličnosti.

"Promena izgleda može da označi prekretnicu u našim životima - obnovljenu zavodljivost, mladalački stav, sofisticiranost, pobunu, samopoštovanje, novootkrivenu vrednost... Neograničen broj poruka šaljemo svojim izgledom, a one pomažu ljudima oko nas da razumeju šta se događa u našim životu pre nego što im to kažemo", objašnjava londonski psiholog Džeki Luis.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online