Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 06.12.2011.
08:00
Smedia A

Tajne lepote žena iz celog sveta

Svaka zemlja ima svoju tradiciju negovanja. Dame sa svih strana planete otkrivaju svoje tajne lepog izgleda.

Maska od papaje za prelepu kožu

 

BRAZIL - Papaja za sjajnu kožu

* Da ​regenerišete kožu, nanesite na lice masku napravljenu od mleka i ovsene kaše, ostavite je da deluje sat vremena, a potom se umijte.

* Takođe, možete da unutrašnjim delom papaje istrljate lice i ostavite ga 20 minuta. Brazilke kažu, da koži daje neverovatan sjaj.

* Da biste izbegli zadržavanje vode, one pereporučuju da jedete sveže artičoke dva puta nedeljno, pre spavanja. Oni su diuretik, ali zasite pa nećete osećati glad.

* Da bi vam kosa izgledala lepše utrljajte puder u prahu u koren dlake.

* Za bubuljice brazilke koriste masku napravljenu od kukuruznog skroba i vode koja upija masnoću iz kože.

* Da bi umirili naduvene oči, napravite obloge od kamilice veoma hladno čaja i držite ga ispod očiju za 20 minuta.

* Za meke usne, nanesite balzam napravljen od šećera i meda na usne, tapkajući ga nežno svojim kažiprstom. Sačekajte tri minuta i isperite.

INDIJA - Hibiskus za sjajnu kosu

* Maske i pilinzi za lice napravljeni u kuhinji su popularni među ženama u Indiji.

* Dame u Indiji za lepotu najčešće koriste ove sastojke: kurkuma (antiseptik), sandalovina (hlađenje), mleveni bademi (hranljivi), pavlaka (omekšavanje), sušene ružine latice (za miris i tonik). Možete staviti jedan od ovih sastojaka ili nekoliko u kadu dok se kupate.

* Svež hibiskus pomešajte sa tečnim sapunom i čačekajte da se masa zgusne. Dobili ste šampon kojim žene u Indiji koriste za sjaj kose.

ČEŠKA - Sir umiruje lice

* Da ​​smirite i osvežite kožu, meki, glatki beli sir (oko 250 g) nanesite na lice.

* Ako želite da se rešite tamnih kolutova ispod očiju nanesite sveže ricinousovo ulje oko očiju i nežno izmasirajte.

POLJSKA - Žumance jača kosu

Masku od žumanaca držite 10,15 minuta, pa isperite

* Ovde žene za jaču kosu koriste masku koju prave od žumanca pomešanog sa nekoliko kapi ricinusovog ulja i sokom od limuna. Držite na kosi 10 do 15 minuta, a zatim isperite.

* Ako kosi želite da date sjaj plavu kosu ispirajte čajem od kamilice, a tamnu napravite napitak od lišća oraha i kore hrasta.

* Lice možete da negujete maskom od meda. Vodu, med i malo sira pomešajte, pa nanesite na lice i vrat, a možete i na ruke. Ostavite 10 do 15 minuta, a zatim obrišite.

FINSKA - Sauna opušta i ulepšava

* Sauna je najveća tajna lepote finskih žena. On opušta i oslobađa od briga, otvara pore i dubinski čisti kožu i čineći je mekom. Znojenje takođe pomaže da se iz organizma izbaci metabolički otpad.

* Za jači efekat saune nanesite piling od meda na kožu. Med, pomaže i da se opuste mišići. Možete koristiti običan kristalisan med, koji ćete pomešati sa zob

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online