Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 31.12.2017.
06:30
D. Marković - Vestionline A

Ovo su automobili koji su obeležili 2017. godinu u svetu

Godina je na izmaku, vlada novogodišnja euforija, a po ustaljenoj praksi, vreme je da se svedu računi u svim mogućim i nemogućim segmentima života i da se skuju planovi i preporuke za ono što nas čeka. I kada su automobili u pitanju, praksa nije ništa drugačija. Sumiraju se utisci i biraju najbolji među najboljima, a usput se najavljuju neki dugo iščekivani noviteti.

youtube.com/TheSmokingTire
Lexus 500 LC oduzima dah

Kada je 2017. godina u pitanju u auto industriji, trka proizvođača za što bolji proizvod donosi žestoku konkurenciju, pa svake godine imamo ogroman broj novih modela sa gomilom inovacija, spektakularnog dizajna i performansa.

Prateći ono što se dešavalo u godini za nama, napravili smo listu od 5 najboljih automobila u 2017. godini.

1. Lexus LC 500

Lexus je i ove godine svojim kupcima isporučio spektakularan model u vidu LC 500. Ovaj lepotan ostavio je mnoge bez daha što svojim dizajnom, što performansama. 471 konjska snaga omogućuje dostizanje brzine od 100 km/h za svega 4.4 sekunde i pre nego što trepnete, bivate zakucani za sedište dok auto skoro lebdi iznad asfalta. Iako najavljen kao model. za 2018. godinu, ova moćna mašina sa V5 motor i automatskim menjačem sa 10 brzina, zapravo nas je već ove godine povela u budućnost. Cena od 93.000 dolara nije pristupačna za široke narodne mase, ali će oni koji mogu da je priušte uživati u istinskom doživljaju na četiri točka.

2. Porsche 911 Carrera GTS 2017.

Malo toga se može reći o ikoni auto industrije, a da već nije ispričano bezbroj puta, ovekovečeno u ogromnom broju filmova i spotova. Porsche Carrera 911 već decenijama predstavlja jedan od najboljih automobila ikada napravljenih, a svoj kultni status nastavio je da opravdava i sa najnovijim mašinama iz ove serije. Ikonični izgled, zver ispod haube, udobnost i funkcionalnost na najvišem nivou krase i ovaj model. Nije ni čudo da svi koji su ikada seli za volan nekog od modela iz 911 serije kažu da je u pitanju verovatno najbolji auto ikada proizveden i da je takav osećaj jednostavno neponovljiv. Ovaj model krasi motor od 450 konjski snaga, sedam brzina prenosa i ubrzanje od 100 km/h za 3.9 sekunsi. Legenda na drumu i dalje živi!

3. BMW M760i

Teško da lista može da prođe bez nekog BMW-a. M760I je sedan iz BMW fabrike za kojeg reći bilo šta manje od toga da je u pitanju zver na četiri točka bi bila početnička greška. Ova "zver" ispod haube krije dupli twin turbo motor od neverovatnih 601 konjskih snaga koji omogućavaju da brzinu od 100 km/h na sat dostigne za 3.6 sekundi.Osim po elegantnom dizajnu i spektakularnim performansama, ovaj auto se izdvaja i po nečemu drugom. Ogroman prostor unutra, sa posebno mnogo mesta na zadnjim sedištima omogućava veliki komfor. Za one pozadi, tu su još i tv, fenomalno ozvučenje, sedišta koja masiraju i svetlosni efekti, koji vam omogućavaju da se toliko opuistite i zaboravite da ste u kolima. Impresivna mašina u svakom pogledu.

4. Volvo V90 Cross Country

Volvo je sa svojim krosover modelom pokazao da je moguće spojiti različite stilove u jednu fantastičnu mašinu. Ovaj model kombinuje najbolje od SUV i klasičnih automobila i istovremeno omogućava ogroman prostor za duga i komforna putovanja i prihvatljive gabarite za jedan ovako funkcionalan auto. Možda i neprikosnoveni po pitanju unutrašnjosti, Volvo ponovo postavlja standarde po pitanju udobnosti i dizajna.Opremljen vrhunskom opremom, ovaj auto prvenstveno teži udobnosti i sigurnosti, pa su kamere za slepi ugao i brojni senzori među glavnim stavkama ove mašine. 240 konjskih snaga u čevorocilindričnom motoru daje dovoljno sile da ovaj auto klizi u svim uslovima i bez problema napravi jedan krug oko sveta.

5. Ferrari GTC4Lusso

Kada pomislimo na Ferari obično nam padne na pamet Formula 1, Mihael Šumaher i sportski trkački automobili. Ipak, kultni italijanski proizvođač četvorotočkaša nudi i neke drugačije "ukuse". Tako je ove godine predstavio i svoj hečbek model koji samo na prvi pogled deluje krhko i lagano. Neverovatnih 680 konjskih snaga u V12 motoru omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 3.4 sekunde, sa maksimalnom brzinom od 332 km/h. Ono što krasi ovaj model je da istovremeno omogućava neverovatan balans i agresivnost na gasu , a za razliku osd sličnih modela ima i zadnje sedište na koje bez problema može da se smesti i odrasla osoba, što nije uobičajeno za ovaj tip automobila.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online