Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.10.2018.
22:50
b92.net, Vestionline A

"Nekoliko puta sam prešao granicu dozvoljenog sa ženama... Žao mi je!"

Optužbe protiv Arnolda Švarcenegera zbog neprikladnog seksualnog ponašanja pojavile su se mnogo pre nego što je zbog Harvija Vajnstina i drugih moćnih ljudi u Holivudu pokrenut pokret #MeToo.

EPA/Ian Langsdon
Arnold Švarceneger

Više žena je optužilo Švarcenegera da ih je dodirivao na neprihvatljiv način i bez njihove dozvole tokom trke za poziciju guvernerna Kalifornije 2003. godine. 

U potonjim izjavama, Švarceneger je tvrdio da ne može tačno da se seti šta je to radio, s obzirom na to da su neke optužbe bile zbog događaja od mnogo decenija ranije. 

- Mnogo toga nije tačno - rekao je on svojevremeno. Godine 2011, zvezda "Terminatora" priznala je da je otac deteta svoje kućne pomoćnice, u jeku venčanja sa sada već bivšom suprugom Marijom Šriver. 

Sedamdesetjednogodišnji glumac govorio je za Men's Health da li bi, da može da vrati vreme, drugačije postupao sa ženama. 

- Kad pogledam unazad, nekoliko puta sam prešao granicu dozvoljenog, a bio sam prvi kojem je zbog toga bilo žao. Osećam se loše zbog toga, izvinjavam se - rekao je Švarceneger. 

- Kada sam postao guverner, želeo sam da se uverim da niko, uključujući i mene, ne čini ovakvu grešku. Zato smo uzimali kurseve seksualnog uznemiravanja, da bismo jasno razumeli, sa pravnog stanovišta i stanovišta svakodnevnog ponašanja, šta je prihvatljivo, a šta ne - rekao je on.

Nakon što je izabran za guvernera, uprkos optužbama za seksualno zlostavljanje, Švarcenger i njegovo osoblje su učestvovali na kursu o sprečavanju seksualnog uznemiravanja. On je istakao i da je njegovo viđenje muškosti ostalo isto i u eri #MeToo. 

- Nisam promenio svoje gledište. Ja sam momak - rekao je on. "Neću promeniti moje gledište toga ko sam. Žena koju sam najviše voleo bila je moja majka. Poštovao sam je i bila je fantastična žena. Uvek sam poštovao žene." 

Ono što se promenilo je njegovo mišljenje o političkim protivnicima koje je nazivao "devojčicama". 

- U to vreme, osećao sam da je to ispravna stvar - rekao je Švarceneger. 

- Zvao sam ih devojčice jer nisu bili voljni da rizikuju. Svi su se plašili. Političari uopšte žele da rade male stvari, da ne rizikuju. Ali to nije dobro da im govorite jer, dugoročno gledano, radićete sa njima - zaključio je Švarceneger.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online