Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.08.2018.
09:15
Vestionline, Tanjug A

Joksimović: Skinite mi se s grbače

Pevač Željko Joksimović je povodom kritika Udruženja KudeS na račun njegovog predstojećeg koncerta u Ivanjici u okviru Nušićijade, na Instragramu napisao da mu se "skinu s grbače" i svoja nezadovoljstva rešavaju na drugi način.

N. Đurović
Željko Joksimović

Na Joksimovićev račun su upućene kritike na manifestaciji "Prognana, a slobodna Nušićijada" koja je u toku na Dorćol placu u Beogradu, a koji su održali članovi Udruženja građana KudeS.

- Poštovani "branitelji" lika i dela Branislava Nušića, osim što vam želim da što pre dobijete ministarstvo, želim, iskreno i da mi se, bar do tada, malo skinete s grbače - napisao je Joksimović i podsetio da je pre 22 godine dobio nagradu za muziku rađenu baš za predstavu "Sumnjivo lice" i ne sanjajući da će to i sam postati samo zato što je pristao da radi ono što inače radi u životu - da peva i svira.

- I umem i sam da se šalim dok pevam, ali tu lekciju, da nekoga usput pljunem, uvredim, omalovažim njegov rad i postojanje, tek da bih ispao duhovit, kod čika Nušića nisam učio, te je i ne primenjujem, niti ću - naglasio je Joksimović i dodao da ne zna šta su oni radili pre 22 godine, ali da je siguran da nisu čitali Nušića jer bi onda znali da se on satirom bavio zbog same suštine, a ne zato što je ostao bez tezge i honorara.

Joksimović je poručio svojim kritičarima i da je bedno prozivati zbog spostvene političko-honorarske agende ljude koji s politikom nemaju nikakve veze.

- Zato, još jednom, brišite sa moje grbače, i probajte da svoja politička i tezgaroška nezadovoljstva rešavate preko nekih drugih leđa. Probajte sa svojim. Napravite ministarstvo branitelja, zabranite mi da pevam. Šta god da uradite, svakako ćete me, konačno, naterati na smeh. I Nušića biste. Toliko. Živela muzika! - poručio je Joksimović.

Festival humora, zabave i veselja "Nušićijada" biće održan u Ivanjici od pod sloganom "Ko tebe jadom ti njega Nušićijadom" od 24. do 26. avgusta, a organizatori su, između ostalog, najavili i Joksimovićev koncert.

Udruženje KudeS pokušalo je da ovu manifestaciju premesti u Beograd tvrdeći da je njihova, ali se lokalna samouprava usprotivila.

Opština Ivanjica je saopštila da će manifestacija biti održana u tom gradu, dodajući da je predstavnik Kudesa samim podnošenjem ostavke u Organizacionom odboru manifestacije isključio to udruženje iz svih aktivnosti na organizaciji i realizaciji navedene manifestacije.

Udruženje gradana "Kudes" je s druge strane najavilo "prvu, a devetu", odnosno "prognanu, a slobodnu `Nušićijadu`", prenele su nedavno Novosti.

Oni su organizovali novo izdanje "Nušićijade" na Dorćol placu 18. avgusta, najavivši da se 23. vraćaju u Ivanjicu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online