Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 21.08.2018.
15:24
S. Đurić - Vesti A

Završen 16. Bir fest: Kiki i Piloti spustili zavesu

Tradicionalni 16. Bir fest završen je na Ušću nastupima Kikija i Pilota, Nevernih beba, Inspektora Blaže, Đorđa Davida i novosadskih Frajli. Veče je započela novosadska ženska grupe Frajle, kojima je ovo bio prvi nastup na Bir festu.

Facebook/Kiki Lesendrić i Piloti
Podigao masu na noge: Kiki Lesendrić

Nevena, Jelena, Nataša i Marija prilagodile su i program i svoju scensku pojavu manifestaciji kakav je festival piva, a zvuk su obogatile električnim gitarama i duvačima. Nisu izostali Rundekova "Apokalipsa", "Čudna šuma" veliki hit Ju grupe. Frajle su napravile i presek svojih najvećih hitova, od "Štiklica", "Ić liebe dić", "Menjam dane".

- Malo je 45 minuta, ali smo uspele da sastavimo repertoar. Sledeće godine bismo volele da se ponovo vratimo na Bir fest i da s publikom proslavimo za jedno 10 godina benda - rekle su uglas Frajle.

 

Beerfest 2018 #belgradebeerfest #kikilesendricipiloti #belgrade

A post shared by Kiki Lesendrić i Piloti (@kikilesendricipiloti) on Aug 20, 2018 at 11:46pm PDT

Uz vrisak u publici, u kojoj je bilo i staro i mlado, na binu su izašle Neverne bebe. Već s prvim taktovima velikog hita "Kiša" zapevalo je i oko 50.000 ljudi. Čim su kročili na binu u publici je nastala uzavrela atmosfera. Koncert su započeli pesmom "Kiša", da bi usledili hitovi "Iznad oblaka", "Balkan", "Priča o nama", "Kuća za spas", a obrada čuvenih "Daira" podigla je atmosferu do usijanja.

Oko pola miliona posetilaca

Organizatori ističu da su zadovoljni ovogodišnjim izdanjem najposećenijeg festivala ne samo u Srbiji, nego i u jugoistočnoj Evropi.

- Za nama su četiri dana odlične zabave, više od 60 koncerata na tri bine i mnogo pozitivne energije. I najvažnije na festivalu kome je prisustvovalo više od pola miliona ljudi nije bilo nijednog ozbiljnijeg incidenta - napisao je Vesić na svom Fejsbuk profilu.

On je čestitao svima koji su učestvovali u organizaciji ovogodišnje manifestacije.
- Ponosni smo na vas! To može samo Beograd! Vidimo se dogodine! - naveo je on.
Sve u svemu svašta je moglo da se čuje na ovogodišnjem Bir festu. Stranglersi su produžili svoj nastup za pola sata zbog sjajne energije. Let 3 su imali svoj uvrnuti šou u SM kostimima. Nele Karajlić je objavio povratak na scenu, Riblja čorba proslavila 40 rođendan...

- Bir fest ispisuje jednu novu stranicu. Slavimo večeras naš 25. rođendan. Hajdemo, ruke gore - poručio je Milan Đurđević.

Odlična atmosfera vladala je i dok su ljubitelje piva i dobrog zvuka zabavljali Kiki Lesendrić i Piloti, koji su izveli svoje najveće hitove. Svirku su započeli pesmom "Neverna si" i nastavili u svom prepoznatljivom stilu pesmama poput "Čini mi se da", "Ne veruj u idole". Posle ponoći, kada se Ušćem pronela vest da je naš najbolji teniser Novak Đoković osvojio turnir Sinsinati pobedivši u finalu Rodžera Federera, Kiki je uzviknuo na bini:

- Bravo, Nole, ti si jedini koji je sve osvojio! - što je u publici izazvalo oduševljenje i aplauze.
Poslednjeg dana na inovativnoj bini održana je samo jedna svirka, a nastupio je američki džez bend MF Robots.
Pored muzičkog programa, festival je bio podeljen u šest programskih zona, a na više od 80 štandova u ponudi je bilo više od 300 različitih vrsti piva.

Oduševljena Srbijom

Jedna od inostranih zvezda ovogodišnjeg Bir festa bila je i Rosin Marfi, koja je oduševljena Srbijom, u Beogradu ostala još dva dana posle nastupa. Irska muzičarka i nekadašnja članica sastava Moloko, iskoristila je priliku da prošeta našom prestonicom iz koje je otišla puna utisaka.
Ona je na svom Tviter nalogu napisala:
- Volela bih da vidim šarmantniji grad od Beograda. Ako volite eleganciju i brutalne disko vibracije ovo mesto je i za vas. Nirvana. Volim te Beograde, tvoj šarm je tvoja nevinost - poručila je kantautorka.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online