Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 26.07.2018.
08:10
S. Đurić - Vesti A

Lečić nosio malter, Milica radila u štampariji

Mnoge poznate ličnosti s ponosom priznaju kako su zaradili prvi novac i čime su se bar nakratko bavili pre nego što su postali slavni. Za vreme školovanja mnogi glumci, pevači morali su da rade da bi zaradili za letovanje, garderobu ili rolere.

Z. K. Munja
Vredna od malih nogu: Milica Pavlović

Glumac Viktor Savić nedavno je otkrio kako je prvu platu zaradio od RTS u sedmom razredu osnovne škole.

"Kupio sam sebi rolere. Koštali su 400 maraka, koliki je bio i moj honorar. Nisam ih skidao, a kad god sam doživljavao teške trenutke u toku odrastanja, navlačio sam rolere i odlazio što dalje da ohladim glavu", napisao je Viktor Savić na svom Instagram profilu.

Muzičar Kiki Lesendrić seća se da je 1976. godine svirao na igranci u Osnovnoj školi "Đorđe Krstić".

- Moja grupa se tada zvala Kako i svirali smo obrade rokenrol hitova. Naplaćivao se ulaz i danas se dobro sećam da smo prodali 550 karata. Nije neki veliki honorar, ali je bilo dovoljno za sutlijaš i pivo - kaže Lesendrić.

Prodavao ešarpe u Knez Mihailovoj

Muzičar i frontmen grupe Bajaga i Instruktori Momčilo Bajagić prvi novac zaradio je pre nego što je počeo da svira.
- Vrlo rano sam počeo profesionalno da se bavim muzikom, još u prvom razredu gimnazije. Imali smo neke bendove koji su, kako bih rekao, bili neprofitabilni i sećam se da smo kupili veštačku kinesku svilu, da smo je farbali u crno i prodavali u Knez Mihailovoj kao ešarpe. Te ešarpe su izgledale fenomenalno kada se ofarbaju i kad se ispeglaju, ali čim ih staviš, to se izgužva i ne liči ni na šta - priseća se Bajaga.
Glumica Mina Lazarević držala je časove klavira i solfeđa.
- Prve ozbiljnije časove davala sam već sa 14 godina, a učenice su mi bile sa Akademije. Tek posle rada sa mnom položile su solfeđo, a do tada su padale. Imala sam svoje metode kako da ih naučim - rekla je Mina.

I Zvonimir Đukić Đule, popularniji kao Đule Van Gog, prvi novac takođe je zaradio na prvom koncertu Van Goga još 1986. godine.

- Ne sećam se koliko je bilo, ali nama to tada nije bilo bitno - rekao je Đule.

Kupio sako od nagrade

Pisac Matija Bećković svoj prvi novac zaradio je tako što je dobio prvu nagradu za najbolji pismeni zadatak u državi.
- Bio sam đak valjevske gimnazije. Novcem koji sam dobio kupio sam svoj prvi sako, cipele i košulju. Za jednog đaka bila je to velika finansijska nagrada. Kasnije sam radio u novinama - kaže Matija Bećković.

Folk pevačica Goca Božinovksa svoj prvi honorar zaradila je u srednjoj školi.

- Pevala sam s orkestrom u jednoj kafani kod Kraljeva. Pošto sam oduvek volela da imam nešto lepo u kući, od prve zarade sam kupila jedno lepo, zeleno ćebe, jamboliju, i šoljice za kafu. Šoljice su se polomile, a ćebe i dalje čuvam i mnogo mi je drago - ispričala je Goca.

Glumac Branislav Lečić svoj prvi novac zaradio je kad je imao 14 godina.

- Bio je letnji raspust i želeo sam da idem s društvom na more. Radio sam kao fizikalac na građevini, nosio sam malter i sve drugo što radi fizički radnik. Radio sam petnaestak dana na gradilištu i sakupio sam novac za to letovanje. Mislim da sam išao u Makarsku u Hrvatskoj, to je tada bilo uobičajeno. Mladi koji sada misle da je fizički rad nešto čega bi trebalo da se stide greše. Nikada nije ispod časti raditi pošteno i za svoj rad dobiti novac - rekao je svojevremeno Lečić.

Pre nego što je postala popularna, Milica Pavlović radila je u štampariji dok je živela Švajcarskoj.

- Kad sam dobila prvu platu bila sam presrećna, a od novca sam baki i dedi renovirala kuhinju - kaže Milica Pavlović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online