Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 16.07.2018.
20:38
Vestionline, b92.net A

Burdenove poslednje reči bile su upućene...

Slavni kuvar i gastro putopisac Entoni Burden, koji je prošlog meseca izvršio samoubistvo u hotelskoj sobi u Francuskoj, svoj poslednji intervju dao je novinarki Mariji Bastiljos za njen nedavno pokrenut magazin Popula.

EPA/Jose Sena Goulao
Entoni Burden

Borden je u intervjuu govorio o optuženom holivudskom producentu, koji je između ostalog, seksualno uznemiravao njegovu devojku, dotakao se i Klintonovih, kao i politike Donalda Trampa. 

Bastiljosova je sa njim razgovarala u februaru, u njegovom omiljenom "Ajriš pabu" u Njujorku. Tom prilikom, čuveni kuvar i jedan od najglasnijih muškaraca koji pružaju podršku pokretu #MeToo, nazvao je bivšeg američkog predsednika Bila Klintona "se*onjom i silovateljem".

On je istakao da su Bil i Hilari Klinton "pljunuli u lice" svim ženama koje su izašle u javnost sa optužbama na račun holivudskog producenta Harvija Vajnstina. 

- On je veoma šarmantan čovek, j**eno je neverovatan. Hilari takođe. Kada si u sobi sa njom, ti misliš kako je fina i zabavna. Međutim, sraman je način na koji su oni unizili i diskreditovali sve žene koje su iznele istinu - rekao je tada. 

Borden, koji se zabavljao sa italijanskom glumicom Asijom Argento, jednom od prvih koje su optužile Vajnstina za seksualno zlostavljanje, dodao je da ga je naročito pogodila reakcija Klintonove povodom ovih događaja.

Naime, Hilari Klinton je samo izjavila da je užasnuta i da ne zna šta se dešava iza zatvorenih vrata. 

Tu njenu izjavu, Borden je ocenio kao neprihvatljivu iz razloga što se Klintonova svojim pristalicama (među kojima je i on sam bio) predstavljala kao borac za prava žena. Ipak, kuvar je naveo da je u pitanju druga stvar - Vajnstin je bio jedan od finansijera Klintonove od kako se 1999. godine kandidovala za javnu funkciju.

Entoni Borden je, u svom poslednjem intervjuu, izjavio i da Harviju Vajnstinu u zatvoru želi prebijanje do smrti. Pored toga, kao borac za ženska prava, opisao je i kako zamišlja Vajnstinovu smrt. 

- On je u kupatilu. Iznenada dobija moždani udar, u otvorenom bademantilu strovaljuje se u kadu. Poslednje svesne trenutke provodi tražeći po kontaktima koga može da pozove i ko će mu se zaista javiti na telefon - rekao je Borden. 

Čuveni kuvar se dotakao i aktuelne politike, osporavajući kompetentnost Donalda Trampa, za koga je istakao da nema predstavu o tome kako funkcioniše vlast u Americi. 

- To, otprilike, izgleda ovako: 'Ma u redu je. Objasniće mi to Džared kasnije. Da li to Džared čupa obrve? Ovo nisu prirodne obrve - ironičan je bio Borden. 

Entoni Borden se prvenstveno proslavio kao kuvar, a potom je postao pisac i televizijska zvezda. Kroz svoje emisije pomagao je publici da razmišlja o hrani i putovanjima na drugačiji način. 

Zalagao se za ljude na margini i vodio kampanje za sigurnije uslove rada svojih kolega. 

Šezdesetjednogodišnji Entoni Borden pronađen je mrtav 8. juna u hotelskoj sobi u Kajzersbergu u Francuskoj, gde je snimao novu epizodu svoje poznate serije "Parts Unknown", sa svojim bliskim prijatelje Erik Riperom koji je i pronašao njegovo beživotno telo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online