Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.06.2018.
08:28
E. V. A

Azijska avantura Zvonka Markovića

Jedan od naših najtalentovanijih dizajnera, Zvonko Marković predstavio je svoje kreacije u okviru Star Fešn Vika koji je nedavno održan u Šangaju. Na ovoj modnoj manifestaciji učestvovali su kreatori visoke mode iz Kine, Indonezije i Singapura, a od srpskih dizajnera osim Markovića svoj rad predstavili su Igor Todorović i Ines Janković.

- Veliko mi je zadovoljstvo da sam posle učešća na najvećim svetskim nedeljama mode poput Paris Fešn Vika i Njujork Fešn Vika imao čast da predstavim svoje radove i u Kini, na manifestaciji Star Fešn Vik zajedno sa azijskim dizajnerima visoke mode. Zahvaljujući pozivu Jelene Ivanović, jednog od naših najvećih internacionalnih modela i vlasnice agencije Model Scouting Office, otputovao sam u Šangaj, a svoje kreacije predstavio sam u bloku sa mojim omiljenim singapurskim dizajnerom Frederikom Liom, čiji rad proteklih pet godina pratim i izuzetno cenim. Drago mi je da je upravo on oduševljen mojim radom, pa mi je ukazao posebnu čast na taj način što mi je predložio da zajedno sa njim izađem na pistu i poklonim se publici prilikom završnog defilea svih dizajnera koji su učestvovali na ovoj manifestaciji - kaže Marković.

Naš dizajner dobio je same reči hvale za kreacije koje je prikazao ljubiteljima mode. Osim komplimenata Marković je u Šangaju dobio i nekoliko poslovnih ponuda.

- Posebno me raduje to što sam odmah posle revije dobio poziv za učešće na još dva Fešn Vika u Aziji, jedan u Vijetnamu, drugi ponovo u Kini. Međutim, to za mene stvara i nove obaveze, pošto sam u poslednje vreme više stacioniran u Americi, pa ću zbog već zakazanih revija morati da uložim i dodatni napor da bih odgovorio na pozive iz Azije. Međutim, to su slatke muke za dizajnera. Pored toga, u Singapuru sam dobio još nekoliko primamljivih poslovnih ponuda, ali o njima ću moći da govorim tek nakon što se realizuju.

Diktiraju modne trendove

Haljine svetski poznate naše kreatorke Roksande Ilinčić nose brojne svetske zvezde, od Mišel Obame, Melanije Tramp do vojvotkinje od Kembridža. Njen rad je nagrađen značajnim modnim priznanjima, a dizajnerski pečat ove Beograđanke odavno je postao prepoznatljiv. I modeli Meline Džinović omiljeni su kod svetskih poznatih dana, pa su njene haljine prošetale Dženifer Lopez, Šeron Stoun, Sofija Vergara, Kejt Bekinsejl i Britni Spirs. Ništa manje nije uspešna ni kreatorka Ana Ljubinković.

Naš dizajner posebno je oduševljen dočekom u Kini.

- Fasciniran sam čudesnom modnom pričom u Šangaju, a posle revije domaćini su nas poveli u Si'an, gde smo obišli kulturne znamenitosti tog grada i uživali u nesvakidašnjem programu koji će mi ostati u sećanju kao jedna najlepša avantura u mom životu.

Internacionalna kreatorka

Modna dizajnerka Biljana Tipsarević potpisala je ugovor sa AMF fešn, jednom od najuticajnijih evropskih agencija za zastupanje modnih dizajnera sa sedištem u Parizu, Londonu i Šangaju.
- Veoma sam uzbuđena jer moj san jeste da naše modele nose žene na ulicama Pariza, ali i širom Evrope. London, Pariz, Milano i Šangaj su prva četiri grada gde će se prodavati moja nova kolekcija pod brendom za internacionalno tržište, " Emilie bdž Biljana Tipsarević"
. Emili je moja amajlija, moj najveći razlog i ponos i želela sam da brend nosi njeno ime - istakla je naša dizajnerka i dodaje da je posebno ponosna na to što je kolekcija izrađena u Srbiji, jer na taj način pospešujemo izvoz domaćih proizvoda koji mogu da pariraju svetskim.









 

POVEZANE VESTI

ŠOUBIZNIS Moda otima dušu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online