Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 06.06.2018.
15:35
Vestionline A

Black Coffee, Hernan Cataneo b2b Nick Warren, Riya i Logistics u Barutani

Za drugu nedelju juna Barutana priprema produženi vikend i tri klupske muzičke poslastice.

Promo (Barutana)
Black Coffee 

Četvrtak, 7. jun je rezervisan za najfiniji haus zvuk, kada će nastupiti svetska zvezda Black Coffee, koji donosi energiju vodećih klubova sa Ibice, iz Majamija i Njujorka. Te večeri sa njim će di-džej pult deliti miljenik klupske publike Kristijan Molnar, uspešni domaći producentski trojac IDQ i mladi di-džej i producent Coeus.

U petak, 8. juna, na kalemegdansku letnju pozornicu stiže argentinski progresiv izvođač sa karijerom dugom tri decenije, Hernan Cataneo, koji će izvesti ekskluzivni b2b di-džej set sa progresiv haus veteranom Nick-om Warren-om. Podršku će im pružiti mlađi kolega iz Italije, Graziano Raffa, kao i Bokee.

Subota, 9. jun posvećena je serijalu žurki "Roll the Drums" (liquid drum n bass zvuk). Te večeri će ugostiti Logistics-a, koji se nalazi na "Hologram" promo turneji i prvu damu ovog zvuka Riya-u. Domaću podršku pružiće im "Roll the Drums" rezidenti Bitz, Džonidža i Don Dada, uz goste Nemy-ja i Hermetik-a. 

Promo (Barutana)
Riya

Jedan od apsolutnih fenomena savremene elektronske scene, kralj haus zvuka, Black Coffee, muzikom se bavi od davne 1995. godine, a danas kombinuje elektronsku muziku sa afričkim nasleđem. Njegovo muzičko putešestvije započeto je univerzitetskim studijama džeza, bio je pevač afro-pop tria pod nazivom SHANA (Simply Hot and Naturally African), a zatim je 2003. primljen na Red Bul akademiju, koja je bila inicijalna kapisla njegove sadašnje karijere.

U njegovim najčešće dugim miksevima nezaobilazno se čuju remiksi vanvremenskih pesama, poput "Purple Rain" i "Ain’t No Sunshine When She’s Gone", kojima udiše potpuno novi život i implementira ih u svet elektronske muzike. Svoj muzički stil opisuje kao dip haus protkan prefinjenim perkusijama sa uvek prisutnim melodijama i vokalima. Poznat je po hitovima kao što su "Superman", "Turn Me On" i "Crazy". 

Hernan Cattaneo je jedan od vodećih andergraund umetnika, koji je argentiski haus sa lokala premestio na internacionalnu scenu. Jedan je od najvećih i najvažnijih di-džejeva iz Južne Amerike, sa karijerom dugom preko tri decenije, a uprava grada Buenos Ajresa proglasila ga je za istaknutu ličnost u polju kulture. Njegov zvuk proteže se u granicama progresiv, haus i tehno muzike.

Prekretnica u njegovoj karijeri dogodila se 1998. godine, kada je upoznao Paul-a Oakenfold-a u svom rodnom gradu. Oakenfold je u to vreme bio najpoznatiji di-džej na svetu i dopala mu se muzika koju je Hernan puštao, pa mu je ponudio da nastupa sa njim širom sveta. Ta odluka promenila je Hernan-ov život zauvek. Osnivač je "Sudbeat" izdavačke kuće i "Resident" emisije, koje imaju za cilj da pored nove muzike renomiranih producenata poput Guy J-a, Nick Warren-a i Henry Saiz-a, svetu predstave i mlade talente. 

Promo (Barutana)
Hernan Cattaneo 

Nick Warren je jedan od veterana elektronske muzike. Di-džej karijeru započeo je kasnih 80-ih godina prošlog veka, a nekoliko godina kasnije, radeći u prodavnici ploča, upoznao je producenta Jody-ja Wisternoff-a i započeo projekat "Way Out West". Iza sebe ima osam albuma izdatih za "Global Undergorund" uz izdanja potpisana i za izdavačke kuće "Renaissance" i "The Balance Series". Cela njegova diskografija i popularni "The Soundgarden" miksevi čine ga jednim od prvih superstar di-džejeva na svetu, a on tu titulu decenijama održava. Jedan je od vodećih ljudi u izdavačkoj kući "Hope Recordings", zadužen za pronalaženje novih talenata. 

Logistics je jedan od najaktivnijih producenata izdavačke kuće "Hospital Records", za koju je pre dva meseca objavio album "Hologram". Postao je poznat po svom umeću da spoji likvid fank, koji je do tada bio smatran za neenergičan podžanr i uzbudljivi, energični dram and bejs namenjen plesnim podijumima. Njegov rad uticao je na di-džejeve poput Andy-ja C-ja i Friction-a, a njegova upečatljiva produkcija doprinela je stvaranju modernog zvuka koji odlikuje "Hospital Records". Logistics-ova najpoznatija izdanja su: "Now More Than Ever", "Reality Checkpoint", "Cosmonaut", "Crash Bang Wallop", "Fear Not", "Morning Light" i "Everlasting Days". 

Kraljica dram end bejsa, Riya, ukomponovala je svoju specifičnu boju glasa u veliki broj izdanja kao što su "Open Page", "Seems Like", "Piano Funk", "See Your Face", "Waiting On", "Fear Bites". Svoj prvi album, pod nazivom "Sublimation", objavila je za izdavačku kuću "Spearhead Records", a na njemu je sarađivala sa kolegama kao što su LSB, Break, Total Science, Enei, Hybrid Minds, Bcee, Dynamite MC, Frank H Carter III i Collette Warren. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online