Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 16.05.2018.
08:28
S. Đurić - Vesti A

Umesto muzike sukobi

Evroviziju iz godine u godinu prate skandali, pa ni ova nije izuzetak. Finalno veče obeležio je mladić koji je upao na binu za vreme nastupa predstavnice Velike Britanije Suri i oteo joj mikrofon. I pobeda Izreala, koju je donela neobična devojka Neta Barzilaji podelila je mišljenja fanova Evrosonga i javnosti.

Tanjug/AP
Zabranjena u Kijevu: Julija Samojlova

Po mnogima pevačica pola pesme kokodače i imitira kokoške na bini, a tu je i čista situacija sa Izraelom i Palestinom, tako da je pobeda dobila i političku notu. Prilikom glasanja, Jerusalim je bio jedini glavni grad koji voditelji Evrosonga nisu pomenuli imenom, ali je Neta to ispravila.

- Volim svoju zemlju. Dogodine u Jerusalimu - uzviknula je publici kad je preuzimala nagradu.

Refren pobedničke pesme je "Nisam tvoja igračka, glupi dečače, pobediću te", a Barzilaji je opisuje kao poziv na emancipaciju žena. Organizacija Evrovizije u Jerusalimu sledeće godine imaće posebnu političku težinu, pošto Palestinci glavnim gradom svoje buduće države smatraju istočni deo Jerusalima, koji je Izrael okupirao 1967. godine, a potom i anektirao, što međunarodna zajednica nije priznala.

Optužili je da kokoače: Neta Barzilaji

Da će ovogodišnje muzičko takmičenje u Lisabonu biti skandalozno najavio je uoči druge polufinalne večeri predstavnik Crne Gore Vanja Radovanović. On je svojom neumesnom šalom, kada je ispričao vic da gluva i slepa deca za Božić dobijaju rak, šokirao javnost. I to nije sve.

Naime, u javnosti je isplivala još jedna njegova skandalozna izjava. Radovanović je 6. maja na Plavom tepihu Evrovizije, kada ga je voditeljka dočekala rečima mislim da ćemo se zabaviti, aludirajući na vic, na šta je Vanja odgovorio: "Ne, ne. Nećemo danas", što je izazvalo bes javnosti.

Franko namestio pobedu Španiji

Među najvećim kontroverzama Evrosonga je i pobeda španske predstavnice Masiel, sa pesmom "La La La" davne 1968. godine. Španski diktator Francisko Franko odlučio je da namesti takmičenje kako bi podigao turističku popularnost svojoj zemlji. Ovu situaciju teško je podneo već viđeni pobednik Klif Ričard, a britanski učesnik i dan-danas ne veruje da je poražen i zahteva da mu neko prizna kako je pobedio.

Na izboru za najlepšu pesmu Evrovizije često politika umeša prste. Prošlogodišnji domaćin Evrosonga Kijev zabranio je nastup na takmičenju ruskoj predstavnici Juliji Samojlovoj jer je pevala na Krimu. Rusi su i pre zabrane najavljivali da će bojkotovati takmičenja.

Juliju, koja je od detinjstva vezana za invalidska kolica, konačno smo mogli videti na ovogodišnjem takmičenju. Ona je pevala iz invalidskih kolica na vrhu specijalno napravljene planine koja je stajala na podijumu.

V. Sekulić

Za bubnjeve 19.000 evra

Srpski predstavnici Sanja Ilić i Balkanika, koji su zauzeli 19. mesto po povratku u Beograd novinarima su otkrili da nisu razočarani plasmanom. Ilić i nema baš neke reči hvale za ovogodišnju pobednicu.
- Videli ste šta se dešava i koji model pesama i pevača pobeđuje. Model Evrovizije je takav da ako želite da budete zapaženi, morate da budete mali ili mnogo nastrani. Pristali smo da uđemo u klinč sa svim tim, niko nas nije terao da učestvujemo. Vodili smo se time da je važno učestvovati, da otpevamo na srpskom jeziku, predstavimo balkansku muziku na najbolji mogući način. Dali smo sve od sebe - rekao je Sanja Ilić.
On je istakao da se na Eurosongu sve naplaćuje, pa su za bubnjeve koje su tražili da im urade platili neverovatnih 19.000 evra.










 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online