Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 19.04.2018.
08:22
D. Petrović, S. Đurić A

Luka ostaje bez žene i ćerke

Drama oko prebijanja Nataše Bekvalac i dalje je glavna tema na estradi. Ko o čemu svi samo pričaju o ovom skandalu, a kolege posebno pevačice listom su uz nju, jer su mnoge i same prošle kroz sličnu ili istu situaciju.

M. Karović
Ni da čuje za muža: Nataša Bekvalac

- Naravno da sam čula to što se dogodilo Nataši, svi su čuli. Osuđujem svako nasilje, naročiti kad su u pitanju žene i deca. To za mene nije muškarac - kazala je Jelena Rozga.

Mnogi smatraju da je Nataša uradila pravu stvar što je odmah prijavila Luku, jer muškarac koji jednom udari ženu uvek će to ponoviti s tim što sledeći put posledice mogu biti mnogo fatalnije.

Treba li podsećati na tragediju Ksenije Pajčin koju je u napadu ljubomore ubio Filip Kapisoda, ili na slučaj glumice Ivane Panzalović u koju je početkom septembra prošle godine pucao njen tadašnji verenik Srđan Cvetanović, doktor sa VMA koji je potom izvršio samoubistvo.

Surova statistika

Od 1. januara. 2018. u Srbiji je ubijeno 18 žena koje su mahom bile žrtve porodičnog nasilja. Statistika je surova i pokazuje da nije dovoljno samo prijaviti nasilnika, već da kazne moraju biti mnogo oštrije za šta se zalaže i potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.
- Hrabre žene prijavljuju nasilnike i to je dobro, ali nije dovoljno. Jer, svi mi kao društvo moramo da učinimo više država, civilni sektor, mediji, ali i građanke i građani Srbije. Ne okrećimo glavu pred nasiljem, ono je tu oko nas. Reagujmo i prijavimo nasilnika, sprečimo zločin - kazala je Mihajlovićeva.

Na sreću, ona je preživela, ali je ovaj traumatičan događaj ostavio dubok trag u njenom životu.

Zbog straha za bezbednost pevačice njeni advokati su tražili i dobili produženje zabrane prilaska, tako da je narednih mesec dana Lakuzić udaljen iz njihovog stana i ne sme da joj priđe bliže od 30 metara, ne sme da je zove telefonom, niti da joj šalje SMS poruke.

Ovo je potvrdila i portparolka tužilaštva Aleksandra Đenadić koja je naglasila da ukoliko Lazukić prekrši ovu zabranu istog trenutka će završiti iza rešetaka. Izjavu u policiji dala je i dadilja koja se zatekla u stanu u trenutku njihovog fizičkog obračuna.

Ona je kazala da je čula buku, galamu i svađu ali da se uplašila i nije smela da izađe iz sobe tako da suštinski ništa nije videla.

U međuvremenu, Nataša je bila kod notara i ovlastila tim advokata koji će je zastupati u razvodu, traži puno starateljstvo nad ćerkom Katjom jer ne želi da joj dete odrasta pored nasilnika, a zajedničku imovinu za podelu nemaju. Ona je finansirala renoviranje vile u Čeneju, čak mu je kupila i auto na lizing.

Nanogica za prebijanje

Na podužem spisku žrtava porodičnog nasilja među poznatim ličnostima našla se i glumica Mina Lazarević, koju je prebio tadašnji suprug i baletan Goran Stanić.

I ne samo što je tukao ženu već je pucao sa prozora stana iz, kako se kasnije ispostavilo, automatske puške koja je bila rekvizit u pozorištu.

Na saslušanju Goran je prvo tvrdio da nije tukao ženu, a potom priznao delo i nagodio se sa tužilaštvom. Umesto da ode u zatvor bio je u kućnom prtvoru sa nanogicom godinu dana.

Maja Marijana je dobila batine od tadašnjeg nevenčanog muža Mladena Šmakića prilikom povratka sa slavlja. Incident se dogodio u kolima, nakon čega je ona uspela da pobegne.

Otišla je u Urgentni centar gde su lekari utvrdili da ima lakši potres mozga. Ona je podnela, pa povukla prijavu protiv Mladena, jer je otac njene mlađe ćerke Milice.





 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online