Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 30.03.2018.
16:40
Vestionline A

Magnifico najavio specijalnog gosta: "Divna" i "Haljinica boje lila" odjekivaće u Beogradu

Popularni slovenački kantautor Robert Pešut Magnifico (Manjifiko), tvorac hitova "Divna", "Pukni zoro", "Samo malo" i drugih, nastupiće 15. aprila u Beogradu, u "Belexpocentru".

Strangefear (promo)
 

Kao specijalni gost na koncertu pojaviće se Nikola Pejaković Kolja, glumac i scenarista filmova "Lepa sela lepo gore", "Rat uživo", "Ledina" i hit serije "Vratiće se rode", ali i režiser i autor pesama kao što su "Haljinica boje lila“ i "I eto, udade se ti za konja".

On ističe da se raduje gostovanju i sa ushićenjem govori o saradnji sa slovenačkim muzičarom:

- Magnifico je talentovan i dobar čovek. Čast mi je što ću da otpevam i odsviram nekoliko pesama sa njim u Beogradu. Kada je reč o snimanju pesme "Divna", u Ljubljani, Robert je moju porodicu i mene ugostio upravo tako - divno. Čitava ekipa oko njega, njegov burazer Šac i saradnici, bili su divni, hvala im još jednom. Sve u svemu - divno. Vidimo se u Belexpocentru!

S obzirom na to da su Magnifico i Dragan Bjelogrlić dugogodišnji saradnici, neki od hitova iz serijala "Montevideo" već su stekli status evergrina, što se dešava i sa numerom "Divna". Pored originalne verzije sa muzičarem Ogijem Radivojevićem, koja se može čuti u odjavnoj špici "Senki nad Balkanom", ostvarenja koje je brzo osvojilo srca publike, kafanska verzija pesme sa Nikolom Pejakovićem zaživela je u samoj seriji, ali i van nje. Kompoziciju prati emotivno izvođenje, melanholična melodija i stihovi koji vode u pravcu sevdaha. Sve zajedno najavljuje koncert pun emocija i dobre muzike koja se ne propušta.

Robert Pešut Magnifico poznat je po prepoznatljivom humoru i poigravanju sa mnogim žanrovima, od popa i roka, preko elektra, do srpskog folka, o čemu svedoče njegovi hitovi. "Hir aj kam, hir aj go" je bio tema jedne od kolekcija modnog maga Roberta Kavalija, a uspeh su postigle i "Silvija", "Pismo kumu (Rambo Rambo)", "Giv mi mani" i mnoge druge pesme. Svoju muziku opisuje kao retro šik, kombinaciju balkan-disko šlagera i džeza. Tokom dvadesetpetogodišnje muzičke karijere izdao je 11 albuma i postao poznato ime širom sveta. Njegov četvrti album, "Export/Import" (2004), doneo mu je uspeh širom Evrope, a izdavačka kuća "Soni" objavila ga je u čak 56 zemalja. Najveću popularnost u Srbiji stekao je zahvaljujući muzici koju je radio za serijal "Montevideo". 

Ulaznice za beogradski koncert mogu da se nabave putem "Eventim" i "Gigs Tix" prodajne mreže, po ceni od 1.190 dinara za parter i 1.790 dinara za VIP. 

FB event: www.facebook.com/events/2063125207306115

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online