Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 20.03.2018.
23:11
V. Mačar - Vesti A

Vraćam se roku ako srce izdrži

Vest o povratku Nenada Jankovića (55) poznatijeg kao Nele Karajlić na muzičku scenu obradovala je sve ljubitelje njegove muzike. Posle sedam godina pauze ponovo će zasvirati vanvremenske hitove Zabranjenog pušenja na turneji po Kanadi i Americi.

Marko Edge
U Italiji: Nele Karajlić sa No smoking orkestrom

Za povratničku svirku odabrao je All Star Band, a nastupaće 24. marta u Torontu, 25. marta u Vankuveru, 30. marta u Čikagu i sutradan u Njujorku.

- Vraćam se matičnoj aktivnosti, čistom rokenrolu. Zadnju svirku sa Pušenjem imao sam pre 20 godina, a sa No Smoking orkestrom pre šest-sedam u Londonu. Sad me zovu u Kanadu i Ameriku, nije loše za početak, za nas mlade talente - kaže Karajlić i objašnjava zašto je prestao da svira hitove koji su ga proslavili.

- Nisam svirao pesme Zabranjenog pušenja jer smo prešli u fazon No smoking orkestra. Možda su jedna-dve pesme vukle te svetske turneje, a posle su i one otpale. Sad se vraćam na Zabranjeno pušenje da vidimo gde smo. Ali pre toga moram kod kardiologa - dodaje poznati muzičar i ističe da kreće u eksperimentalnu turneju po Americi.

Karajlić se osvrnuo i na rodno Sarajevo u koje nije otišao otkako je počeo rat. Pre neku godinu samo se jedne večeri spustio sa Jahorine kod prijatelja u restoran i odmah je nastao haos.

- Jednom veče sam se spustio dole i nisam se dobro proveo. Zapalile su se društvene mreže, pa sam zbrisao na Jahorinu. Nisam omiljen zbog onog što sam radio i što govorim. Ne mogu da se pravim blesav, da pričam nešto u šta ne verujem i što ne mislim. Znam da je lako biti diplomata, da se sad kaže 'ajd nema veze... Ali, ne mogu da pređem preko onoga što zaista jeste. Nisam čovek koji je suludo zagledan u prošlost. U Bosni i na Balkanu može da se napravi organizacija koja će nas odvesti u budućnost, ali je problem u tome što u budućnost ne možemo da putujemo ako ne raščistimo sa određenim detaljima iz prošlosti. Niko se od Srba i nije vratio u Sarajevo - kazao je Nele i dodao da će mu u Torontu i Vankuveru biti kao da je u Sarajevu.

Novi primitivizam

Sa grupom prijatelja Nele je početkom osamdesetih godina osnovao grupu Zabranjeno pušenje, koja bila blisko povezana sa kulturnim pokretom Novi primitivizam i radio i televizijskom satiričnom emisijom Top lista nadrealista. Objavili su četiri albuma "Das ist Njalter" (1984), "Dok čekaš sabah sa šejtanom" (1985), "Pozdrav iz zemlje Safari" (1987) i "Male priče o velikoj ljubavi" (1988). Bend se raspada nakon izbijanja rata u BiH, deli na dva ogranka i nastavlja da radi u Beogradu i Zagrebu.

U kontaktu sa kolegama

Na kanadsko-američkoj turneji Neleta će pratiti All Star Bandu kome su Neven, Boris, Tase i Milan.

- U kontaktu sam sa kolegama iz Zabranjenog pušenja, ne intenzivno. Evo Predrag Kovačević će svirati sa mnom, jer on živi u Kanadi - kaže Nele.

Sa scene se povukao pre sedam godina i mediji su tada spekulisali da se posvađao sa Emirom Kusturicom, ali on to nikada nije komentarisao.

Nele je imao i ozbiljnih problema sa srcem, pa se jedno vreme potpuno povukao iz javnosti.

Pauzu je iskoristio da napiše knjigu "Fajront u Sarajevu" koja je postala bestseler, radio je kao voditelj popularnog kviza "Ja volim Srbiju", a na scenu je postavio i multimedijalni projekat "FBI- Dosije Tesla".



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online