Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 05.01.2017.
18:01
S. Đurić - Vesti A

Zapalio se Miša Aleksić!

Nedavna svirka Riblje čorbe na novogodišnjem dočeku u Kruševcu umalo se nije tragično završila za gitaristu ovog benda Mišu Aleksića. Dok je publika đuskala i uživala u hitovima Čorbe, na bini je bila prava drama. Miša se zapalio na sceni! Samo zahvaljujući njegovoj prisebnosti i brzoj reakciji izbegnuta je tragedija.

- Na bini su bili postavljeni topovi koji duvaju plin kako bi se zagrejala bina. Ponet atmosferom i dobrom svirkom, nisam ni primetio da sam se suviše približio topu i plamen mi je zahvatio pantalone, koje su počele da gore! Mahnito sam počeo da udaram rukom po nogavici i uspeo sam da ugasim vatru. Sreća, pa sam zbog hladnoće ispod pantalona imao vunene podgaće, one koje nose fudbaleri. I to me je spaslo - priča Aleksić. Iako ovo nije prvi incident koji je imao na svirkama, poznati muzičar priznaje da se dobro uplašio.

- Mislio sam da ću izgoreti i po prvi put sam se uplašio za sopstveni život! Svi smo bili u čudu, niko nije reagovao dok sam ja goreo. Sve se dogodilo u sekundi, Bora je predstavljao članove benda, a ja sam gasio vatru. Kada je to Bora video samo je rekao: "A sada da predstavim svog plamenog basistu." Da li zbog adrenalina ili ne znam čega, ali zapravo nisam ni bio svestan šta se dogodilo. Tek kada se sve završilo i kad sam sišao sa bine shvatio sam šta je sve moglo da bude, da sam mogao da izgorim i uhvatila me je panika. Malo sam opekao ruku, ali kako je moglo da bude sve se dobro završilo - kaže Aleksić, koji ovakve neprijatne epizode shvata kao sastavni deo posla.

- Sve je to deo posla kojim se bavim i nije uvek sve sjajno. Na jednom koncertu, sećam se, svirali smo pesmu "Dva dinara, druže". Iz publike su počeli da bacaju metalni novac, pa me je jedan pogodio u naočare, staklo se razbilo i upalo mi u oko. Prekinuli smo koncert, došla je hitna pomoć, pa su mi doktori izvadili staklo. A na koncertu u Murskoj Soboti Bora i ja smo propali kroz binu, koja se u trenutku razdvojila. Samo su nam glave virile iznad dasaka. Taman smo izvodili numeru "Ja ću da pevam" kada smo propali. Bora je samo rekao: "Ja ću da pevam iz podruma!"

Posle svirke u gips

Tokom četiri decenije karijere Riblje čorbe, muzičari su imali brojne pehove. Svašta im se dešavalo, ali sada kad se sete svega čini se da je uvek najgore prolazio njihov frontmen Bora Đorđević. On je padao i lomio se više puta, gotovo da nema u telu kosti koju nije lomio. Pre nekoliko godina Bora je završio u gipsu posle pada na nastupu u Aleksandrovcu. Pod snažnim naletom adrenalina počeo je da skače, sapleo se, pao i polomio podlakticu leve ruke. Uprkos jakim bolovima, roker je završio koncert, čak je pred kraj nastupa uzeo gitaru i odsvirao nekoliko pesama!

Ipak, nije lako biti muzičar ne samo kad padaš i lomiš se, već i usred medijskih prozivki. Naime, uoči novogodišnjih praznika opet se poteglo pitanje honorara koji muzičari i pevači dobijaju za doček Nove godine.

- Riblja čorba se uvek odazivala svakom pozivu za humanitarne koncerte. Ni sam ne znam broj takvih nastupa, niti smo to ikada brojali. Ako možemo da pomognemo eto nas. E, sad da baš sviramo za džabe i za Novu godinu... Tada sviramo za svoje porodice.

Božić kod kuće

- Uprkos incidentu koji se desio u Kruševcu koncert je bio sjajan kao i publika. Za reprizu smo svirali na Zlatiboru i bilo je baš dosta ljudi. Samo je bilo mnogo hladno i skroz smo se smrzli. Za doček srpske Nove godine nastupamo u Čačku na trgu, i kasnije nas čekaju koncerti u dijaspori. Ovih dana se konačno malo odmaram u krugu porodice. Božić ću provesti kod kuće, malo pečenja, neko vince i sve ostalo što je u duhu ovog praznika - kaže Aleksić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online