Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 29.10.2016.
16:52
Vestionline, Express.hr A

Pevačica grupe ABBA bila je deo Hitlerovog naučnog eksperimenta!

Jedna od pevačica popularne grupe ABBA, Ani-Frid Lingstad, imala je teško detinjstvo koje je na nju ostavilo veliki trag.

Reuters
ABBA u 2018. godini će ostvariti “novo digitalno iskustvo”

Rođena je 1945. godine iz veze norvežanke Sini i nemačkog narednika Alfreda Hasea, kao plod eksperimenta Hajnriha Himlera, koji je 1935. osnovao udruženje “Lebensborn” sa ciljem da za nekoliko godina svet preplavi arijevska rasa.

Norveška je, zbog politike Hitlerovog obožavaoca Kvinslinga, bila verni satelit Rajha, ali posle Hitlerovog kraha pronacistički elementi u Norveškoj su bili izloženi žestokom progonu.

Fridina majka i baka bile su obeležene kao izdajnice i izbačene iz rodnog sela u severnoj Norveškoj, a sama Frida je bila izložena stravičnim pritiscima. Jedan ribar joj je nožem ugravirao kukasti krst u kožu, koji je posle s mukom odstranila.

Frida i njena majka su bile prisiljene da prebegnu u Švedsku, gde joj je majka ubrzo umrla od prestanka rada bubrega.

Muke kojima je bila izložena bile su, nažalost, zajedničke većini nesrećne dece, koja su rođena ne iz ljubavi nego iz sulude ideje o rasnoj superiornosti, koju su fanatično delile sve nacističke vođe - redom crni, zdepasti muškarci, poput Hitlera, Gebelsa, Geringa ili Kaltenbrunera.

Frida danas ima 70 godina, a pop grupa ABBA je najavila novi projekat i posle više od 30 godina od javnog nastupa, ostvariće “novo digitalno iskustvo” u 2018. godini.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 31.10.2016. 22:15
Hitlerova ideja je bila da u specijalnim domovima odgoje na stotine hiljada plave, snažne dece, kako bi do 1972. godine stvorio supernaciju koja bi brojala 120 miliona ljudi. Osim logora smrti, druga najveća tajna nac-ističkog sistema bio je tzv. projekat Lebensborn. Prema rasi-stičkim idejama filozofa Alfreda Rosenberga, tehničke detalje razradio je sam Hajnrih Himler. Njihova ideja je bila da u specijalnim domovima odgoje stotine hiljada plave, snažne dece, kako bi do 1972. godine velika Nemačka dobila brojala 120 miliona nadljudi. Na-cističke oružane snage bi u tom kontekstu narasle na 600 SS-divizija! S tom vojnom moći, smatrali su, niko im se ne bi mogao suprotstaviti. Ova potpuno neverovatna ideja promene ljudske vrste na celom svetu bila je možda i najluđa zamisao koju je ta ekipa, opsednuta zagonetnim kultovima, alhemijom i eugenikom, ikad osmislila.
Ponedeljak 31.10.2016. 22:16
Nordijski čovek je najlepše ljudsko biće na svetu. I po inteligenciji i po svojoj izuzetnoj pojavi, on je superioran. Nordijac ima svetlu kosu i plave oči - kralj nad kraljevima u odnosu prema svim ostalim pripadnicima ljudske rase na Zemlji - pisao je Hans Gunter, na-cistički teoretičar rase. Prema njegovim kriterijumima, idealni su bili Norvežani, "potomoci Vikinga"... Vikinzi su, prema njemu, davali idealno arijevsko potomstvo jer su imali sve tražene osobine baš kao i Nemci, pa čak i bolje. Ipak Norveška nije bila dovoljna.
Ponedeljak 31.10.2016. 22:17
Prema Himlerovom planu, osnovan je specijalni tim za "rasni odabir" koji je po okupiranim zemljama, odonsno celom svetu, trebao da skupi žene za stvaranje superarijevske rase. Agenti su se razmilili po Norveškoj, Holandiji, Belgiji, Danskoj, Francuskoj, Britaniji, Kanadi, Australiji i SAD-u. Kad je Vermaht ušao u te zemlje, akcija bi krenula i odabrane žene bi završavale u Nemačkoj. Projekat je tamo već bio u punom zamahu. Sredinom 1936. Himler je otvorio prvi "Lebensborn" u jednom dvorcu nadomak Minhena. Sistem je imao Domove majki i Domove dece.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online