Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 20.06.2016.
00:10
D. Petrović - Vesti A

Srbiju čeka vruće leto

Jedan od najuglednijih svetskih listova "Njujork tajms", najčitaniji časopis u SAD i dobitnik rekordnih 117 Pulicerovih nagrada, objavio je listu najboljih festivala na svetu, a među pet najboljih našao se i novosadski Egzit. Tako je najpoznatiji srpski festival, koji se ovog leta održava od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu ustoličio među najboljim svetskim festivalima od engleskog " Glastonbury" do španskog " Primavera Sound " i japanskog " Fuji Rock Festival ".

Facebook/Exit Festival
Stižu svetske zvezde: Egzit

Ovo je samo poslednji u nizu vrednih priznanja koje je srpski festival dobio od najuglednijih svetskih medija od CNN do "Gardijana" koji srpski festival preporučuju kao jedan od najboljih festivala koji nikako ne treba propustiti.

Egzit magična avantura biće održana na više bina, a ovog leta nastupaće najpoznatija imena svetske muzičke scene od benda Prodidži do Viz Kalife i Dejvida Gete. Četiri dana kasnije od 14. do 16. jula festival se seli na jednu od najlepših crnogorskih plaža Jaz gde će biti održan Si dens festival. Za razliku od sličnih manifestacija u svetu Egzit je i najjeftiniji, bar kada su u pitanju cene ulaznica za slične festivale.

Z. K. Munja
Uz trubu do jutra: Sabor u Guči

Za one koji su za malo drugačiji zvuk i lumperaj uz trubače, polovinom avgusta sledi uživanje u 56. trubačkom Saboru u Guči.

Pored tradicionalnog takmičenja pleh orkestara, nadmetanja za Šampiona Guče, na otvaranju i zatvaranju će nastupiti i najveće folk i pop zvezde.

U četvrtak 11. avgusta koncerte će imati Ceca Ražnatović i Riblja čorba, a u nedelju 14. avgusta trubačku feštu će zatvoriti Severina Kojić i Miroslav Ilić.

Poput Egzita, ali sa drugačijom vrstom muzike i Guča je mamac za brojne strance koji će i ovog leta pohrliti u Dragačevo iz svih krajeva sveta.

Jedna od najmasovnijih muzičkih manifestacija biće beogradski Bir fest, koji će se održati od 17. do 21. avgusta na Ušću.

Velikoj popularnosti ovog festivala pored svih vrsta piva, sjajnog muzičkog programa doprinela je i činjenica da je ulaz na Ušće - besplatan. Tačan spisak izvođača na ovogodišnjem Bir festu još uvek nije poznat, ali se zna da će na otvaranju svirati bend Rudimental.

Jedan od značajnijih festivala je i Belgrade Calling koji će ove godine biti održan 22. i 23. juna na obnovljenom stadionu Tašmajdan. Festival otvara čuveni solu pevač John Newman, a između ostalih nastupiće i britanski bend Simpli Red koji je već nekoliko puta gostovao u Beogradu u koji se uvek rado vraćaju. Ni unutrašnjost Srbije neće biti zapostavljena, pa će poslednje nedelje jula ljubitelji rokenrola uživati u jubilarnom 50. izdanju Gitarijade u Zaječaru. Osim mladih bendova koji će imati prilike da pokažu svoje umeće koncert će održati i Parni valjak.

Lav fest u Vrnjačkoj Banji

Vrnjačka Banja odavno je sinonim za ljubav, pa ne čudi što festival Lav fest, koji se ove godine održava od 4. do 6. avgusta svake godine privlači sve više posetilaca. Na čak četiri bine na Promenadi nastupiće najpoznatija imena elektronske muzike. Za svoje mesto u sve oštrijoj festivalskoj konkurenciji već se izborio i Arsenal fest, koji se održava od 23. do 25. juna u Kragujevcu. Među izvođačima na tri scene ove godine će biti i Električni orgazam, Ateist rep, Neno Belan i mnogi drugi.

 

Džez u Nišu

Ljubitelji džeza i ove godine pohrliće na Nišvil džez festival koji će biti održan od 11. do 14. avgusta na niškoj tvrđavi. Među brojnim majstorima džeza ove godine na Nišvilu nastupaju francuski trio RP 3, ali i ruski saksofonista Oleg Kirijev koji se proslavio neobičnim muzičkim spojem džeza i ruske tradicionalne pesme sa Urala.


 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.06.2016. 01:43
a tek ciganijadu u guči?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online