Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 31.03.2016.
07:30
D. Petrović - Vesti A

Srpski glumci osvajaju i Rusiju

Miloš Biković pohvalio se na društvenim mrežama slikama sa snimanja ruskog filma "Iza granica" reditelja Aleksandra Boguslavskog.

Facebook/Branka Katić
Tražena za američke serije: Branka Katić

Ovo je četvrto ostvarenje koje Biković radi u Rusiji, koja je postala potpuno novo i otvoreno tržište za srpske glumce. U Moskvi je i Ivan Bosiljčić, ali zbog projekta ruske nacionalne televizije, a o detaljima ovog posla ne sme da govori javno.

Ranijih godina brojni glumci pokušali su da svoj san ostvare mahom u Holivudu. U svetsku prestonicu filmske industrije otišli su mnogi, ali je malo ko i uspeo da nešto zaista i uradi. Najviše uspeha imao je Rade Šerbedžija kome se posrećilo da snimi više holivudskih hitova i sarađuje sa velikim zvezdama kao što je, recimo, Tom Kruz. Za petama mu je njegova učenica Branka Katić, koja se zbog karijere u Americi sa suprugom i sinovima pre neku godinu preselila u Los Anđeles. Posle nekoliko serija koje je snimala u Velikoj Britaniji, Branka je sarađivala i sa Džonijem Depom u filmu "Public Enemies". Poslednje dve godine ona je angažovana uglavnom u američki serijama, pa je tako igrala Jelenu Markov u "Tihom svedoku", Izabel Rejns u "Američkoj odiseji", Antoniju u seriji "Ti, ja i apokalipsa".

- Karijera glumice je nešto što traje. Stalno imaš šansu da uradiš nešto dobro ili loše. Dokle god dobijam nove uloge, ja sam srećna. Nikada nisam svoju karijeru posmatrala kao nešto što je van mene. U stvari, baš me briga dokle je moja karijera stigla. Volim da radim, ali se ne opterećujem time kako to izgleda spolja - rekla je svojevremeno Branka, potpuno neopterećena svojom holivudskom karijerom ili slavom.

Stefan Kapičić godinama je živeo u Los Anđelesu, glumio je u nekoliko serija, između ostalih i u popularnoj TV sagi "24" uz Kifera Saterlenda, a onda je dobio ulogu Kolosa u filmskom hitu "Dedpul" rame uz rame sa holivudskom zvezdom Rajanom Rejnoldsom.

Ne može bez Mićanovića

Dragan Mićanović već više od 15 godina igra u inostranim, mahom britanskim filmovima. Nakon što je jedno vreme živeo u Londonu vratio se sa porodicom u Beograd, ali mu uloga u stranim filmovima ne nedostaje. Često ga angažuju u inostranstvu, a gotovo da nema američkog filma koji je poslednjih godina sniman u Srbiji, a da u njemu nije glumio i Mićanović. Uporedo glumi u pozorištu, u domaćim filmovima i serijama i dokazuje da se sve može postići uz dobru organizaciju.

Doduše, Stefan je Kolosu samo pozajmio glas, ali uspeh ovog filma i novac koji se sliva sa bioskopskih blagajni bio je dovoljan da njegov ugled skoči, kao i njegova pozicija na listi traženih glumaca. E, sad koliko će to uticati na njegovu karijeru teško je prognozirati, jer se često dešava da glumac snimi jedan hit, a potom nestane bez traga i glasa. U međuvremenu, od nečega se mora živeti, pa Kapičić poslednjih nekoliko godina glumi uglavnom u hrvatskim serijama koje beleže rekordnu gledanost u regionu. Raša Bukvić do Holivuda je došao zaobilaznim putem, tačnije preko Pariza. Nakon što se odlično pokazao u nekoliko francuskih filmova, zaigrao je u petom nastavku franšize "Umri muški" uz Brusa Vilisa. Danas, Bukvić živi i radi na relaciji Los Anđeles - Pariz, ali ne odbija ni zanimljive uloge u srpskim filmovima i serijama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online