Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 16.12.2015.
22:30
S. Đurić - Vesti A

Slavni ne štede na poklonima: Barbika od dijamanata i putovanje u svemir

Slavne ličnosti vole da puste mašti na volju kada su pokloni u pitanju, pa tako svojoj deci, prijateljima, partnerima poklanjaju sve i svašta ne pitajući za cenu. S obzirom na to da imaju dubok džep, ne daruju ruže, čokolade, knjige, već skupoceni nakit, automobile, vile...

Reuters
Bijonse i Džej Zi ne štede na lutkama

Posebno su slabi na decu, pa su tako Bijonse i Džej Zi pre dve tri godine ćerki Blu Ajvi poklonili lutku od 60.000 dolara. Reč je o popularnoj Barbiki koja na sebi ima 160 dijamanata.

- Ništa nije bilo preskupo za njihovu malu princezu. Želeli su da njen prvi rođendan ostane zapamćen do kraja života. Vredno su radili za svoj novac i sada žele da ga troše na ćerkicu - izjavio je izvor.

Lutka koju je dobila mala Blu Ajvi ručno je napravljena i pored dragulja, ukrašena je i belim zlatom. Bijonse i Džej Zi očigledno ne znaju šta je štednja, ako se uzme u obzir da je na dekoraciju proslave njenog prvog rođendana potrošeno 70.000 evra, dok je torta koštala čak 3.000 evra. Sandra Bulok je, pak, za prvi rođendan svom usvojenom sinu kupila sliku Endija Vorhola vrednu 14.000 dolara.

Kamionet za rođendan

U jednom intervjuu iz 2005. godine, Tom Kruz je otkrio da je kupio sonogram, vredan 200.000 dolara, kako bi pratio trudnoću tadašnje verenice Kejti Holms. Pomoću ovog ultrazvuka glumac je u svakom trenutku u svom domu mogao da prati razvoj fetusa, a ovaj sonogram je sigurno jedini bio u upotrebi van zdravstvenih ustanova. Kruz je tada rekao da će aparat donirati jednoj od bolnica.

Reuters

Humana Tejlor

Pevačica Tejlor Svift poklonila je bolesnom dečaku veliku svotu novca. Čim joj je Kim Toši Dejvidson, plesač koji je prati na turneji, rekao da mu 13-mesečni sestrić boluje od raka, pevačica mu je dala pare za lečenje. Kolegi je na račun uplatila 45.000 evra.
- Molim se za tvoju mamu i tebe. Budite hrabri - napisala je Tejlor malom Ejdenu.

Da bi dokazao koliko voli Kejti, kao venčani poklon darovao joj je mlazni avion vredan 20 miliona dolara. Keti Peri je Raselu Brendu pre venčanja za njegov 35. rođendan poklonila neobično putovanje u svemir i iz novčanika iskeširala 200.000 dolara. Tabloidi navode kako je pevačica verenika dočekala obučena u svemirsko odelo.

Reuters

Anđelina Džoli je za 50. rođendan svom dragom poklonila ostrvo u obliku srca, koje košta 20 miliona dolara. Džoli je videla Petru i procenila da bi ostrvo sa dve kuće koje je dizajnirao Pitov omiljeni arhitekta Frenk Lojd Rajt bilo idealan poklon za slavnog glumca i njenog partnera. Izvor blizak paru rekao je listu da je glumica bila impresionirana ostrvcetom.

- Kuća je savršena za romantične vikende ili porodični odmor. Sve je vrlo izolovano, a Anđelina zna da će mu se posebno dopasti što je u obliku srca - rekli su dobro obavešteni izvori.
Ekskluzivno ostrvo na 11 jutara, sa pistom za helikopter, nalazi se 80 kilometara severno od Njujorka. Koliba na ostrvu sagrađena je 1950, odnosno osam godina pre Rajtove smrti, a glavna kuća izgrađena je 2008. po planu ovog arhitekte. Spisak stvari koje je Anđelina Džoli poklonila suprugu je beskonačan. Među poklonima su i motor od 100.000 dolara, drvo masline od 18.500 dolara...

Dženifer Lopez je pre nekoliko godina tadašnjeg 17 godina mlađeg dečka Kaspera Smarta za rođendan obradovala kamionetom, ali to nije prvi put da glumica i pevačica dečku kupi automobil. Pre toga, Dženifer je kupila vereniku Benu Afleku bentli vredan 300.000 dolara. Da i ona dobija poklone i to neobične i nepoželjne, govori primer kada joj je na kućnu adresu stigla bizarna tužba obožavaoca željnog slave.

Paris sebe častila bentlijem

Paris Hilton jedna je od malobrojnih koja samu sebe daruje. Pre nekoliko godina bogata naslednica častila je sebe ružičastim bentlijem koji je napravljen po specijalnoj porudžbini s ugraviranim incijalima optočenim dijamantima.

Pevač u pokušaju Rodrigo Ruiz u tužbi je naveo da mu je poznata pevačica obećala da će mu pomoći u karijeri ako joj on uz muzičke snimke pošalje i svoje golišave fotografije. Tvrdio je da je završio u ordinaciji psihijatra, jer Dženifer nije ispunila svoj deo pogodbe. Tražio je 10.000 dolara odštete, a policiji je rekao da je bio žrtva seksualnog zlostavljanja.

Na kraju se ispostavilo da je izgleda Ruiz naseo na smicalicu anonimne žene iz Los Anđelesa, koja se u pismima predstavljala kao Džej Lo. Dejvid Bekam uvek je bio široke ruke kada su u pitanju pokloni za njenu suprugu Viktoriju, pa joj je tako za 34. rođendan poklonio vinograd u Napi, dok je dijamantska narukvica vredna 80.000 dolara samo jedan od skupocenih darova kojima je želeo da je obraduje.

Oprah.com
Opra daruje kapom i šakom

Darežljiva Opra

Slavni vole da odreše kesu i kada poklanjaju kolegama. Tako je reper Pi Didi Džastinu Biberu za njegov 16. rođendan poklonio beli lamborgini spajder od 200.000 dolara. I pevač Ašer je Bibera obradovao četvorotočkašem - rendž roverom.

Za 41. rođendan reper Džej Zi od supruge Bijonse Nouls dobio je bugati vejron grend sport, najbrži i najskuplji automobil na svetu, koji košta čak dva miliona dolara. Džordž Kluni je pre nekoliko godina prijateljima poklonio DVD sa njegovih sto najdražih filmova. Kortni Koks i Dženifer Aniston su se međusobno počastile za jedan Božić, pa je tako Kortni poklonila Dženifer Šanelov bicikl vredan 12.000 dolara. Metju Mekonahi za veliki hrišćanski praznik najčešće poklanja noćne lampe ili električne četkice za zube.

Nik Kenon je svojoj tadašnjoj supruzi Maraji Keri kupio zimsku kolibu u Aspenu za koju je tada izdvojio 1,5 miliona dolara. Opra Vinfri poznata je po darežljivosti. Gledateljkama svoje emisije poklanjala je razne stvari, od dijamanata, automobila do čizama i mantila. Poslednjoj emisiji Opra šou prisustvovalo je 300 najsrećnijih gledalaca koji tvrde da im je poznata voditeljka promenila život.

U septembru 2004. godine Opra je darovala čak 276 automobila gledateljkama u studiju. Žene su prosto poludele od sreće, ali, osmeh im je nestao s lica kada su shvatile da će morati da plate porez od 7.000 dolara za svoj novi četvorotočkaš. Među poklonima našli su se i steznici, barberi mantili, džemperi koje je dizajnirao Ralf Loren, novac.

Reuters/C.A.
Dobio uvo

Džared dobio uvo!

Pre dve godine glumac i muzičar Džared Leto je otkrio da je najbizarniji poklon koji je ikada dobio bilo ljudsko uvo. Ono mu je stiglo poštom, od obožavaoca.

- Dobijaš obično hrpu divnih stvari. Jednom je neko isekao sebi uvo i poslao mi ga. To je bilo jako čudno. Celo uvo. Potez Van Goga - rekao je Leto i dodao da je uz uvo stigla i poruka: "Da li slušaš?"

Probušio je rupu, zakačio uvo na ogrlicu i nosio je. Kasnije je preko Instagrama apelovao na svoje fanove da ne stavljaju delove svojih tela u kutije i šalju ih njemu.

Prava histerija u studiju nastala je kada je gledateljkama jednom prilikom dala ručni sat optočen sa 85 dijamanata i sedmodnevno krstarenje po Karibima. Svoju velikodušnost pokazala je i gostujući kod čuvenog američkog voditelja Džimija Kimela.

Naime, Opra je pozvala devojku iz publike da im se pridruži na sceni. Nakon kratkog ćaskanja, Opra se okrenula devojci i uzbuđeno joj rekla "Ti... ti si dobila auto"! Devojka je bila u šoku, a kamera je ispratila njen put od studija do automobila koji ju je čekao parkiran ispred zgrade u kojoj se snima šou. Dok je još bio u vezi sa Sijenom Miler, Džud Lav joj je darovao restaurirani klavir vredan 200.000 dolara. Da iznenađenje bude veće, unutra je bio i dijamantski prsten.

Kad su Elton Džon i njegov partner postali roditelji malog Zaharija 2010. godine, slavni pevač odlučio je da kupi manji stan koji se nalazi odmah do stana u kome žive, a koji je namenio svom sinu kao "njegovu malu jazbinu". Eltona je to koštalo dva milona dolara, ali to nije predstavljalo problem. Kako Zaharije ne može da bude sam u stanu jer je suviše mali za to, slavni pevač unajmio je dve dadilje koje su sa njim 24 sata dnevno, ako mu nešto zatreba. Potrošio je 40.000 evra na bebeće stvari. Pored ostalog, za 13.000 evra kupio mu je dijamantsku cuclu.

Beta/AP/Invision/E. A.
Ona štedi...

Druga strana medalje: Štedljiva Kira

Uprkos tome što zarađuju basnoslovne sume, među slavnim bogatašima ima dosta cicija. Za čuvenog golf igrača Tajgera Vudsa se pričalo da daje male napojnice i da je škrtica kada su žene u pitanju. Prema izjavama njegove bivše devojke, on nikad nije platio ništa i uvek je ona morala da daje napojnicu u restoranima. Kira Najtli želi da živi običnim skromnim životom. Iako je samo u jednoj godini zaradila nešto više od dva miliona evra, glumica je potrošila samo 35.000. Kako je uspela da toliko uštedi? Njeni prijatelji objašnjavaju da nije opsednuta skupocenim stvarima i da je raskošan život jednostavno ne privlači.

- Kira nije osoba koja voli da se razbacuje novcem, već je jedna tipična devojka iz komšiluka. Ona ne troši pare na lične trenere, a njeni računi pokazuju da prošle godine ni evra nije dala za odeću i šminku - kažu njeni prijatelji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online