Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 12.08.2015.
08:50
S. Đurić - Vesti A

Uzdasi od Vardara od Triglava

Neke glumice sa prostora bivše Jugoslavije, osim po ulogama, proslavile su se i po svom seksepilu. Svojom lepotom plenile su sa velikog filmskog platna, mnogi muškarci su uzdisali za njima, pevale im se pesme. Bile su lepe i slavne i bez silikona.

M. Karović
Ja sam simpatična devojka

Tanja Bošković oduvek je važila za jednu od najzgodnijih glumica u Srbiji, ali i regionu, a svu svoju lepotu pokazala je u filmovima "Čovek sa četiri noge" i "Sablazan", tako što se skinula naga. Postala je prava erotska ikona bivše Jugoslavije, a mnogi smatraju da je njeno telo najlepše koje se pojavilo u jugoslovenskoj kinematografiji.

- Meni je žao lepih devojaka koje su imale potencijal, ali su se izoperisale i sad liče na plastične viršle. Što se mene tiče, ceo život se smejem i svuda idem peške, to je tajna moje lepote. Lepotu sam dobila na dar i to sam iskoristila - rekla je jednom prilikom Tanja.

Tanjug
Jugoslovenska Širli Templ: Neda Arnerić

I Neda Arnerić brzo se izborila za status seks simbola. Zvali su je jugoslovenska Širli Templ, a i danas svojom lepotom osvaja na način prave dame i dive. Glumica ističe da joj nikada nisu osporavali talenat i znanje zbog lepote.

- Nisam imala pojma o seksualnosti i igrala sam nešto što još nisam doživela. Naučila sam vrlo rano da je snimanje filma posao koji se u dogovoru s rediteljem treba ozbiljno obaviti. Šta znači lepa žena? Šta uopšte znači lepota? Lepa žena za mene ništa ne znači ako ne vidim da ta lepota isijava iz nje - rekla je u jednom intervjuu Neda Arnerić.

Tokom 80-ih godina Mira Furlan važila je za seks simbol, ali ova glumica nikada nije rado govorila o svojoj lepoti. Ona je istakla da to što je pamte po slobodnijim scenama više govori o mentalitetu publike nego o njoj.

Anica Dobra je za mnoge jedna od najlepših glumica s ovih prostora. Međutim, ona ističe da nikada nije sebe smatrala seksi ženom.
- Moram da kažem da me nikada nije pratio taj zapravo nebulozni epitet seksi. Pre sam ortak, simpatična, devojka iz kraja ili lujka - rekla je Anica.

Savina Geršak lepotica je za kojom se uzdisalo od Vardara do Triglava. Koliko je bio oduševljen lepotom ove slovenačke glumice svedoči i to što je Živko Nikolić video samo na slici i tražio od producenta da je nađe i bez probnog snimanja da joj glavnu ulogu u filmu "Čudo neviđeno". Nekadašnja glumica kaže da odavno više ne snima i da je poslednji put pred kamere stala u Americi još 1998. godine. Već godinama živi u Rimu gde radi kao psihoterapeut.

Danica Maksimović i danas mami uzdahe jačeg pola, a sve pripisuje genetici.
- Mama mi je imala takvu prirodu i bila je žilava za sve što ju je stizalo.

Autentične i prirodne

Beba Lončar bila je jedna od naših čuvenih lepotica i jedna od najuspešnijih glumica u inostranstvu. Ona ističe da se današnje i ondašnje vreme ne može porediti.
- Mogućnosti tada nisu bile velike, jer je bilo ili jesi ili nisi lep. Mi smo bile prirodne jer smo tada jedva imale za maskaru, a kamoli za nešto više. Naše je bilo da budemo autentične, što danas nije slučaj jer devojke liče jedna na drugu - rekla je Beba Lončar.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online