Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 16.03.2015.
18:10
A. Bošković - Vesti A

"Vatra i barut" na plavom Dunavu

Najveća balkanska pop zvezda Zdravko Čolić (63) oduševio je Bečlije na koncertu koji je održao u subotu uveče u krcatoj hali Piramida u Fezendorfu, u okviru turneje Vatra i barut. Na samom prilazu oko hale nadomak Beča već oko osam sati bila je velika gužva, tražila se karta više, a publika je pristizala sa svih strana. Mnogi smatraju da je ovim nastupom u Piramidi Čola održao koncert godine u dijaspori jer je privukao najveći broj obožavaoca do sada.

Više od 4.500 fanova je na samom početku zagrejao lokalni bečki bend Think Freud,
a Zdravko je na scenu izašla nešto posle devet časova uz prve taktove svog hita "Produži dalje". Čola, nekadašnji učesnik Evrosonga u gradu koji je ovogodišnji domaćin evrovizijskog takmičenja, pozdravio je publiku u kojoj su se našli i oni koji su specijalno zbog njegovog koncerta u Beč doputovali iz susednih država. Među prisutnima su bili ne samo građani poreklom s prostora bivše Jugoslavije, već i Austrijanci i Poljaci, a Čola im se odužio pesmom i pevao je duže nego što je uobičajeno. Uz horsku pratnju publike, on je nizao svoje hitove "Čija je ono zvezda", "Kad pogledaš me preko ramena" , "Živiš u oblacima, mala", ali i novije numere ("Esma", "Zar se nismo shvatili") s aktuelnog albuma "Vatra i barut".

Kao i na svakom Čolinom koncertu u Beču, o besprekornoj organizaciji se pobrinuo njegov menadžer Fikret Vukalić Fantom koji je Čolin nastup pratio sa svojom sestrom Kikom i rođacima Izetom Mulalić i Jasnom, Samirom i Lejlom Salihbešić, koji su zbog koncerta doputovali iz Nemačke.

Obožavaoci iz Poljske

Na koncert Zdravka Čolića u Beč iz Poljske su stigli Monika i Marek Sokolovski, koji su prvi put Čolinu pesmu "Moja draga" čuli pre osam godina na letovanju u Grčkoj.
- Od tada je Zdravko Čolić za nas najbolji pevač. Sada već znamo sve pesme i bili smo na prošlom koncertu u Beču, ali i na njegovom nastupu zimus u Beogradskoj areni - objašnjavaju Sokolovski, koji su imali prilike prvi put da se upoznaju sa Zdravkom, kome su poklonili suvenir iz Poljske.

Da je u publici bilo svih generacija svedoči najbolje porodica Jovanović. Milorad i Biljana Jovanović na koncert su došli sa ćerkama Snežanom i Kristinom i unukama Aleksandrom (6) i Sarom (12), a posle nastupa su strpljivo čekali da se fotografišu sa svojim omiljenim pevačem.

Na koncert su iz Salcburga pristigli i Diana i Nebojša Ilić, a nakon dugo vremena svog omiljenog pevača ponovo je uživo slušala i Indira Bojer, koja je poslednji put, pre više godina, imala prilike da uživa na Čolinom koncertu u SAD, a sada i u Austriji.

Koncerte koje organizuje Fikret Vukalić Fantom redovno posećuju i predstavnici Socijaldemokratske stranke Austrije (SPO), koji pružaju i podršku, te su tako u koncertu Zdravka Čolića uživali Mustafa Jenici i Tomas Brandšteter.

Dobitnici nagrade igre

U publici su se našli i dobitnici nagradne igre "Vesti" Gordana i Zoran Mrkonjić iz Graca, koji su tako prvi put imali prilike da prisustvuju koncertu Zdravka Čolića, koji je, kako su rekli, obeležio njihovu mladost u rodnoj Bosni.
 

Publika u kojoj je bilo svih generacija, što govori o neprolaznosti sjaja ove balkanske zvezde, nije želela kraj nakon čuvenog hita "Čaje šukarije" te se Čola dva puta vraćao na scenu, a nastup je završio pesmama "Kao moja mati", "Što ti dadoh" i "Ti si mi u krvi". Ali, to nije bio kraj druženja publike sa Čolom koji se nakon koncerta strpljivo fotografisao sa svojim obožavaocima i sa svima ljubazno porazgovarao.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online