Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.11.2014.
03:33
S. Đurić - Vesti A

Atentat kao dokaz ljubavi

Holivudske zvezde i ostale javne ličnosti osim sa slavom danas moraju da se nose i s pomahnitalim obožavaocima, raznim progoniteljima koji su nekada spremni na sve kako bi im se približili. Mnogi od njih suočili su se s pretećim pismima, uhođenjem, ljubavnim ispadima, pa čak i smrću poludelih obožavaoca.

Pomahnitali obožavaoci i progonitelji - strah i trepet za poznate ličnosti (Foto:Ilustracija)
 

Džejms Pejton uhapšen je u Los Anđelesu, pošto ga je obezbeđenje zateklo kako se šunja oko kuće glumice Dženifer Aniston. Pejton je rekao da je došao da oženi zvezdu serije "Prijatelji", kao i da paze kako postupaju sa njim, pošto je u rodu sa Donaldom Trampom i Dženifer Lopez. Na njegovom automobilu bila je ispisana poruka "Ja volim Dženifer Aniston". U Pejtonovom dosijeu piše da je više puta bio hospitalizovan zbog mentalnih problema, pokušavao je samoubistvo, kao i da je tukao svoju majku štapom za golf.

Sandra Bulok takođe je morala na sud da bi produžila zabranu prilaska za Tomasa Džejmsa Veldona, koji je progoni još od 2003. godine. Njemu je tada sudski

Strahovala za sinovljev život: Sandra Bulok

zabranjeno da priđe Sandri, ali je ta zabrana istekla prošle godine. Veldon, inače novinar žute štampe, svojevremeno je smešten u psihijatrijsku ustanovu, ali je u međuvremenu pušten. Jednom prilikom pojavio se u bolnici u Vajomingu i priznao lekarima da je prestao da uzima lekove, kao i da sa svojom budućom suprugom Sandrom komunicira putem telepatije. Glumica je sudu rekla da najviše strahuje za život svog sina Luisa.


Bivši psihijatrijski pacijent osuđen je za špijuniranje Ume Turman, ponovo je uhapšen nakon što je pokušao da kontaktira glumicu. Iako je 2008. godine bio osuđen za špijuniranje i imao zabranu prilaska poznatoj glumici, Džek Džordan je prekršio zabranu, i ponovo je uhapšen. Pred istražnim sudijom, izjasnio se da nije kriv, iako javni tužilac tvrdi da postoje dokazi da je telefonirao Umi Turman. Portparol policije kaže da je Džordan u trenutku hapšenja sedeo za svojim računarom, gledajući rezultate na Gugl pretraživaču za ime Uma Turman

Metafizička veza

I Mila Kunis je bila na meti progonitelja. Nakon što je primetila da je ispred teretane u kojoj vežba svakodnevno čeka sumnjivi 30-godišnji muškarac, lepa glumica je bila primorana da o tome obavesti policiju, koja je brzo odreagovala i uhapsila ga. Kako navode strani mediji, ta osoba je već poznata policiji. Sumnja se da je pratio i druge holivudske zvezde, a biće zadržan u pritvoru dok se ne završi istraga.

Mlada glumica Blejk Liveli, poznata po ulozi u seriji "Tračara" našla se na meti muškarca po imenu Sergej Mifle koji je saznao njenu mejl adresu i telefon njene majke Elejn pa je neprestano zove govoreći da je Blejk u nevolji i kako joj on mora pomoći.

Bila na meti "ludaka": Džej Lo

Glumica kaže da je Mifle rekao da je povezan s njom metafizički i duhovno, a otišao je toliko daleko da se čak pojavio na setu "Tračare" uverivši obezbeđenje da je došao da zaštiti Blejk. U strahu od progonitelja zatražila je od policije za sebe i svoju majku.


I Dženifer Lopez iskusila je lošu stranu svoje popularnosti kada je imala problema sa progoniteljem koji je upao u njen dom u Hemptonsu. Mediji su pisali da je jedan čovek upao u njenu vilu u kojoj je neprimećen proveo šest dana, pre nego što ga je primetio jedan od zaposlenih. Policija je navela da je uhapsila 49-godišnjeg Džona Dubisa, koji je upao u Dženiferin dom, dok ona nije bila kod kuće, i naredne dane proveo šetajući se po imanju, te je čak postavljao fotografije kuće na internet.

Prilikom hapšenja on je policiju pokušavao da ubedi da je on pevačicin bivši suprug i otac njene dece, te da mu je onda dozvolila da boravi u kući. Protiv njega je podneta optužnica za provalu, kriminalne namere, uhođenje i posedovanje alata za obijanje, zbog čega će se našao na sudu. Dženifer je protiv ovog čoveka ranije podnela zahtev za zabranu prilaska, pošto je uznemiravao njenu majku.


Muškarac star oko 50 godina uhapšen je ispred kuće Šeron Stoun u Los Anđelesu. Uplašena posluga zvala je policiju i prijavila da nepoznati muškarac lupa na vrata, viče kako je ubio Osamu bin Ladena i tvrdi da ima dete sa Šeron. Glumica se u tom trenutku nalazila u Njujorku, a policija je odmah uhapsila progonitelja i sprovela ga pod stručni nadzor psihijatara. Šeron se pre toga jedva izborila sa prethodnim progoniteljom Bredijem Gudenom, kojem je sud u Los Anđelesu zabranio da priđe glumici ili njenoj porodici na manje od 50 metara.

Osetila ružnu stranu slave: Selena Gomez

Momak koji je nepozvan upao u kuću Selene Gomez dva puta u roku od dve nedelje poslat je na lečenje u mentalnu bolnicu. Če Kruz se izjasnio pred sudom da nije imao nameru da progoni slavnu pevačicu. Sudija mu je nakon toga naložio boravak u ustanovi za mentalno zdravlje najmanje 30 dana i još najmanje tri meseca lečenja, piše "TMZ". Takođe, on ne sme da se približi Seleni na manje od 180 metara, kao i da se drži podalje od njenog doma u narednih deset godina.

Kruz se prvo pojavio na Seleninom imanju u Kalabasasu. Navodno je upao u dvorište dok je ona bila u domu sa prijateljem. Tada su navodno čuli čudne zvuke, a pre nego što su kontaktirali obezbeđenje, on je pozvonio na vrata. Selenin prijatelj rekao mu je da ona nije kod kuće i on je otišao, ali je kasnije nađen u njenoj gostinskoj kući. Policija ga je tada uhapsila, te pustila iz zatvora, ali je on ponovo uhapšen u blizini njene kuće nakon samo nekoliko sati na slobodi. Ovo nije prvi put da se Selena našla na meti progonitelja, pa je tako čovek po imenu Huan Garsija uhapšen nakon što je Selenina porodica prijavila da se mota oko njene kuće u Tarzani.
 

Manijaci s makazama

Na imanje pevačice i glumice Majli Sajrus u Los Anđelesu upao je jedan muškarac sa makazama pokušavši da provali u njenu kuću oko četiri sata ujutru. On je uhapšen i policiji je tvrdio da je prijatelj holivudske zvezde. Majli u to vreme nije bila kod kuće, a policija ga je uhvatila u trenutku kada je pokušao da se sakrije iza grma.

Hteli da ga ubiju i kastriraju: Džastin Biber

Na meti manijaka našao se i Džastin Biber. Naime, američka policija uhapsila je dvojicu muškaraca iz Novog Meksika pošto je otkriveno kako su planirali da ubiju i kastriraju pevača. Den Martin i Mark Aron Stejk plan su smislili u zatvoru, a osuđivani ubica i silovatelj dogovorili su se da će pop zvezdu oteti na njegovom koncertu u Medison Skver Gardenu.

Njihov pomno razrađeni plan uključivao je davljenje kravatom, a Stejk je u celu akciju uključio i svog rođaka Tanera Ruanea čija je zadatak trebalo da bude kastriranje pevača. Martin, koji ima Biberovu tetovažu na nozi, jer je opsednut njime, ubrzo je sve otkrio vlastima. Stejk je uhapšen, kao i njegov rođak, kod koga su prilikom hapšenja pronađene vrtlarske makaze. Biberov menadžer, Skuter Braun, poručio je kako se svakodnevno preduzima sve što je potrebno da se mladi pevač zaštiti.

Uhoda i beskućnik Vilijam Peter Stanfild prešao je sve granice kako bi se pojavio pred školom koju pohađaju sinovi Pamele Anderson. On je dolazio pred Pamelin dom i bio na mnogim mestima na kojima se ona pojavljivala. Sud mu je zabranio da joj se približava.

Uhod bivše teniserke Ane Kurnjikove, Vilijam Lepeska, bio je spreman da prepliva zaliv Floride kako bi došao blizu nje.

A Dženet Džekson izborila je trogodišnju zabranu prilaska protiv Roberta Gardnera koji ju je, kako ona tvrdi, uhodio devet godina. Uhod Avril Lavinj, Džejms Spidi, stalno joj je slao pisma, a Avril je prekipelo kada ju je Spidi obavestio da će se provozati ispred njenog doma u Ontariju. Gvinet Paltrou bila je zasuta cvećem, slatkišima i pismima, a tajanstveni muškarac bio je 49-godišnji Dante Soju. Dnevno je dobijala bar pet pisama, a darove joj je ostavljao i ispred doma njenih roditelja. Uhodi Hale Beri, Gregu Brousardu, naređeno je da se kloni glumice nakon što joj je pretio i pokušao da je kontaktira telefonom.


Opsednutost glumicom Džodi Foster je umalo završila kobno, ali ne za nju nego za bivšeg američkog predsednika Ronalda Regana! Poremećeni Džon Hinkli je bio uveren da je glumica zaljubljena u njega te da će oni zajedno vladati SAD-om. Bivši student Jejla je hteo impresionisati Foster tako što je uhodio Ronalda Regana, a kao dokaz svoje ljubavi pokušao je atentat na Regana. Zatvoren je i osuđen na zatvor za mentalne bolesnike, a kada je čuo da je Fosterova gej, navodno je poludeo!
 

DRUGA STRANA MEDALJE - Sloboda na ulici

Sara Džesika Parker živi normalnim životom. Potiče iz relativno siromašne osmočlane porodice. Čini se da je prošlost proganja, jer ona i dalje živi skromno. Deci kupuje polovnu odeću, i uopšte se ne ponaša kao njen lik iz čuvene serije "Seks i grad" i slobodno šeta ulicom bez straha.


Mnoge domaće zvezde slobodno šetaju bez čuvara i koji ne brinu za svoju bezbednost. Zdravko Čolić nikada nije imao telohranitelja, slobodno ide ulicom i ne smeta mu kada mu prilaze obožavaoci i traže mu autogram. Iako joj je nedavno opljačkana kuća, Dragica Radosavljević Cakana smatra da joj nisu potrebni lični čuvari.


Među malobrojnim svetski poznatim ličnostima koje nemaju telohranitelje nalazi se srpska teniserka Ana Ivanović. Ana, kako navode mediji, smatra da nije ugrožena i želi da živi normalan život.


Vidimo se na sahrani

Da film može postati stvarnost, uverio se Majkl Daglas koji je bio progonjen kao u filmu "Fatalna privlačnost". Studentkinja psihologije slala je preteća pisma Majklu i njegovoj supruzi Ketrin Ziti Džons. Pretila mu je i preko telefona, o čemu je svedočila Ketrin.
- Nikada u životu nisam čula strašniju stvar, to je pravi satanizam! Ta žena je pretila Majklu da će me iseckati na komade i dati psima da ga pojedu - rekla je glumica.
Majkl je dobio pismo u kojem je pisalo: "Gadura će biti zaklana i raskomadana baš kao i Šeron Tejt. Ljubavi, vidimo se na sahrani!" Tek nakon toga je policija uspela da nađe ludu obožavateljku.

 

Ubitačna Francuskinja

Holivudski glumac Alek Boldvin neće odustati od sudske tužbe protiv kanadske glumice Ženevjev Saburin, koja ga progoni od 2010. godine kada su imali zajedničku večeru. Saburin je nedavno na svom Tviteru napisala: "Ja sam ponižena, uništena. Alek Boldvin mi je srušio reputaciju i ostavio me bez novca, posla, porodice i prijatelja. Uništio je moju sposobnost da verujem u ljubav, želim da nazovem Aleka Boldvina i da rešimo ovaj haos van suda. Želim da se povuku optužbe i da budem slobodna opet - rekla je kanadska glumica. Alek Boldvin joj je odgovorio na svom Tviter nalogu: " Možeš da daješ koliko god hoćeš lažnih izjava na Tviteru da bi dobila slučaj. Ali na sudu nećeš svedočiti preko Tvitera. Je l' me kapiraš sada?"

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online