Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 25.10.2014.
10:15
S. Đurić - Vesti A

Gondole plove u Herceg Novom

Posle 20-ak dana snimanja u gradovima na Crnogorskom primorju, ekipa serije "Jedne letnje noći" rad je nastavila u Beogradu, tačnije u hotelu Avala na istoimenoj planini.

Uživaju na snimanju: Milena Radulović i Vaja Dujović
 

Biće ovo još jedna ekranizacija romana Milice Jakovljević Mir Jam i to njenog romana "To je bilo jedne noći na Jadranu", u režiji Ivana Stefanovića i produkciji Košutnjak filma. Glavne uloge sestara Branković poverene su mladim glumica Vaji Dujović (glumi Krinku) i Milena Radulović (igra Lolu), dok se u ostalim ulogama pojavljuju Mina Lazarević, Bojan Perić i drugi.

Šansa za mlade

Snimanje serije "Jedne letnje noći" počelo je 1. oktobra i ekipa je do sada radila u Kotoru, Tivtu, Perastu, Herceg Novom... Rad je nastavljen u hotelu Avala i ako sve bude bilo po planu snimanje
će završiti krajem decembra. Serija će imati 12 epizoda, a emitovanje je planirano za početka marta na Prvoj televiziji. Glumačka ekipa je potpuno nova u odnosu na prethodnu seriju, a šansa je pružena uglavnom mladim i neafirmisanim glumcima, od kojih su većina još studenti, da pokažu šta znaju.

- Igram glavnu žensku ulogu, koja je drugačija od moje role u filmu "Branio sam mladu Bosnu". Krinka je nežna, romantična, iskrena, stidljiva, a opet šarmantna i vickasta. Priča je smeštena u tridesete godine, nosimo lepe i zanimljive kostime, pa uživam dok radim - rekla je Vaja. Posle kraće pauze za ručak i malo  ćaskanja, glumci su se vrati na set.


- Ajmo statisti, majka i ćerka ulaze u restoran i sedaju za sto. Konobari na svoja mesta - viknuo je pomoćnik reditelja i snimanje je nastavljeno.


- Uspeli smo da uradimo seriju koja će biti najraskošnija od svih koje su do sada rađene po romanima Mir Jam, jer se radnja dešava u Beogradu, na moru, na brodu, i u Veneciji. Bilo je skupo da snimamo u Veneciji, pa smo se snašli i hercegnovska Belavista u seriji će biti venecijanski trg. Čak smo uspeli da verno prikažemo i gondole, kao simbol Venecije, kako plove po Herceg Novom - rekao je reditelj Stefanović, koji se po drugi put latio režije serije po romanu Mir Jam.

 

Sudbina dve sestre

Serija prati sudbinu dve sestre Krinke i Lole Branković. Obe su lepe i privlačne, ali prilično različite, Krinka je povučena, voli da sanjari i nije mnogo zainteresovana za ljubav, dok je Lola njena sušta suprotnost. Rano je ostala udovica i rado koketira sa muškarcima. Jednog leta njih dve zajedno sa svojom majkom odlaze na putovanje brodom u Veneciju i na Rab. Na letovanju sestre će upoznati Dubravka i Žarka koji će sestrama promeniti živote.

Kako kaže, zadovoljan je uspehom serije "Samac u braku", ali veruje da će "Jedne letnje noći" biti još gledanija.


Na setu u hotelu Avala bile su i rediteljke i producentkinje iz Švedske, koje ovih dana borave u Beogradu na manifestaciji "Swe u svemu" - mesec švedske kulture. Iza projekta stoji Jelena Mila glumica srpskog porekla, koja živi i radi u Stokholmu, ali je glumila i u srpskim filmovima i seriji "Ravna Gora".

Paralelno sa svojim glumačkim poslom ona radi na umrežavanju filmskih stvaralaca iz Srbije sa kolegama i filmskim stručnjacima u Evropi. Iako nema ulogu u seriji "Jedne letnje noći" na snimanje je došla sa Šveđankama da bi im pokazala kako se radi u Srbiji.


- Došle su sa ženskom energijom i sa ciljem da se upoznaju sa mogućnostima produkcije i filmskim stvaralaštvom Beograda i Srbije. Oduševljene su su onim što su videle, a posebno kada su čule da je Srbija jedna od retkih zemalja u svetu koja ima filmove koje niko drugi nema. U Kinoteci postoji čak stara Limijerova kamera, obišle smo nekoliko studija i upoznale srpske reditelje - kaže Jelena Mila.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online