Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 18.12.2012.
13:37
J. Antonijević - Vesti A

"Žika me koštao đavo i po"

Momčilo Bajagić Bajaga (52) ne krije da je godina na izmaku jedna od gorih tokom njegove tri decenije duge karijere. Ali, uprkos svemu i dalje svira, snima spotove, nastupa i veruje da nas čeka bolje vreme, ako ne iduće godine, ono sigurno 2014. godine. Pored koncerata, godinu završava i predstavljanjem spota za naslovnu numeru sa albuma "Daljina, dim, prašina" u kome glumi Srđan - Žika Todorović.

Svaka čast majstore: Srđan - Žika Todorović i Bajaga
 

- Kriza je, ali sam odlučio da snimim treći spot i moram priznati da me je koštao đavo i po. Žika se mnogo uživeo u ulogu, zaneo se i velikom brzinom je uleteo u blato sa kabrioletom. Ta kola su očuvana, askona stara 40 godina sa belim kožnim sedištima bila je totalno prekrivena blatom, pa sam morao vlasniku naknadno da platim čišćenje, koje nije bilo jeftino - kaže Bajaga.


Otkud saradnja sa Srđanom Todorovićem?
- Poznajemo se godinama, a Žiku sam upoznao kada sam radio kao producent prvog albuma beogradskog sastava Bezobrazno zeleno. On je svirao bubnjeve za njih, a kasnije je prešao u EKV. Kad je odlučio da se potpuno posveti glumi malo me je razočarao. On super kapira muziku, pa je bio idealan da glumi u spotu. Uloga nije velika, ali je on maestralno odradio.

Dobro, a ne brzo

Da li planirate možda da objavite još jedan album pred koncert na Tašu?
- Ma kakvi. Album "Daljina, dim, prašina" radio sam pune dve godine, ali po prvi put u životu bez pritiska i žurbe da mora da izađe pred leto ili pred Novu godinu. Meni je najbitnije da nešto bude dobro, a ne brzo. Ne planiram uskoro ništa novo.

Ima li posla za rokere u današnjoj krizi?
- Velika je kriza i moram da priznam da se baš oseća u poslu, ali tako živimo već punih 30 godina. Navikao sam se na takav život, a i svake tri godine imamo neku novu krizu, ovakvu ili onakvu. Ovo je jedna od gorih godina, ali sve što sam naučio sa krizama jeste da i one prođu.


A kriza u muzici, da li je internet kriv za to?
- Ne treba stajati na putu internetu i sve popularnijem Ju tjubu, jer je fenomen ovog vremena. A kako sam čuo i oni hoće da plaćaju autorima kada poseta na internet neke pesme ili spota pređe milion gledanja. I oni su počeli da razmišljaju o autorskim pravima. Iako mnoge moje kolege pljuju internet, ja ga volim. On jeste jedini krivac što se albumi više ne snimaju, već samo singlovi, jer je kupovina CD-ova pala na nulu. Ali, kada sam stavio spot na internet odmah su ga gledali prijatelji iz regiona i inostranstva. E, to je olakšica.


Kao jedan od autora najvećeg broja hitova u Srbiji, da li dobijate adekvatnu nadohnadu od autorskih prava?
- Autorska prava još nisu regulisana kod nas. To je još uvek veliki problem, ali se potajno nadam da će se i to rešiti jednog dana. Krenulo je u jednom trenutku da se rešava, pa je sve stalo. Šta da kažem, kao i sve ostalo ni autorska prava nisu na sjajnom nivou.
 

Obilazim Tašmajdan

Kad ćete zapevati na nekom stadionu?
- Iskreno svaki dan obilazim Tašmajdanski stadion koji se renovira. Iako se ne razumem u građevinarstvo, kako sada stvari stoji trebalo bi na vreme da bude završen. Raspitujem se, jer bi meni mnogo značilo da ponovo zapevam na tom stadionu gde sam i započeo svoju karijeru. Ako radovi budu završeni u roku onda bih koncert na Tašu napravio u junu 2013. godine. Taj koncert je moja velika želja, a i da današnji klinci osete to mesto na kome smo mi započeli karijeru - kaže Bajaga.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online