Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 24.11.2012.
08:49
Blic A

Biljana Srbljanović: Bojana, nisi fer prema meni

Nastavak televizijske serije“Otvorena vrata“ i dalje je u senci vesti da projekat napuštaju njeni autori Biljana Srbljanović i Miloš Radović, te Tviter rasprave spisateljice i producenta Bojane Maljević.

Biljana Srbljanović: Kreatori serije i dalje ostajemo Miloš Radović i ja 

Nakon što je Biljana Srbljanović ovu vest objavila na Tviteru, uz opasku da je do razilaženja s producentima došlo zbog “nemogućnosti uspostavljanja autorske i kreativne slobode“, javila se i producentska kuća Bojane Maljević, koja stoji iza celog projekta.


U saopštenju koje su poslali insistira se na tome da su u pisanju scenarija za seriju, pored Radovića i Srbljanovićeve, učestvovali i drugi scenaristi koji će sad preuzeti kormilo, što je Biljanu isprovociralo da se ponovo oglasi na Tviteru. 


Omaž Oliveri Marković

Snimanje “Otvorenih vrata“ trebalo bi da počne u februaru 2013, i da radnja prati život aktera 20 godina kasnije. Premijera nastavka serije očekuje se između 15. marta i 1. aprila, serija će imati 16 epizoda, a prva epizoda planirana je kao omaž liku i delu Olivere Marković (1925-2011).

- Želim sreću u daljem radu i nadam se poštenom i fer ophođenju prema nama kao delu istorije te serije. Sve ostalo pripada nekom drugom svetu. Brojni scenaristi sada mogu da se okušaju ponovo, kreatori serije i dalje ostajemo Miloš i ja. Nigde nisam spominjala ništa od ovoga što Bojana Maljević piše o meni, niti sam iznosila neistine o njoj. Poželela sam sreću u daljem radu - napisala je Biljana na svom profilu.

Bojana je, iako dojučerašnja prijateljica i saradnica poznate spisateljice, uzvratila.


Kao dokaz svojih tvrdnji da mnoge od emitovanih epizoda nisu pisali Biljana Srbljanović i Miloš Radović, ona je postavila spisak svih epizoda uz navođenje imena reditelja i scenarista.

- To bi bio odgovor na vaša mnogobrojna pitanja ko je sve stvarao “Otvorena vrata“. Uz dužno poštovanje svih, stvarali su ih mnogi. Pisci su važni! Zato smo birali, pronalazili... najbolje. Što činimo i danas. Dvoje najboljih nisu s nama, svojom voljom. Hvala im na svemu - napisala je ona.

Mira Banjac glavno pojačanje

Velika glumica Mira Banjac rekla je za “Blic“ da će naslediti Oliveru Marković u seriji “Otvorena vrata“. Kako saznajemo, producenti su imali nekoliko opcija za ulogu koju će oživeti Banjčeva, ali su odlučili da ona bude naslednica legendarne komšinice Angeline, koju je u seriji igrala Olivera Marković.
- Čast će mi biti da nasledim Oliveru Marković, i to ogromna čast. Mada, još ne znam kada će snimanje početi. Gledala sam “Otvorena vrata“, ali kao običan gledalac, a i davno beše. Zato je tu reditelj da glumce uvede u priču da ne bismo morali da gledamo toliko materijala. A i to je realna priča, nije zahtevni Šekspir - rekla je Mira, uz opasku da je s većinom glumaca iz “Otvorenih vrata“ već sarađivala.
- Onoliko smo svi radili svašta, i tu ima kolega, doduše mnogo mlađih koje s velikom radošću gledam. Obožavam Vesnu Trivalić i srećna sam što ćemo opet zajedno biti na setu - raduje se Mira.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online