Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 10.03.2012.
23:26
Alo A

Uliks Fehmiu: Pratim stanje na Kosovu!

Jedan od najpoznatijih ovdašnjih emigranata, glumac Uliks Fehmiu, često se vraća u rodnu Srbiju, iz koje je 1993. godine otišao u Njujork, gde i danas živi sa suprugom i koleginicom Snežanom Bogdanović i njihovim detetom.

Glumac Uliks Fehmiu
 

Ovde ga posle smrti oca, legendarnog Bekima Fehmiua, dočekuje majka, glumica Branka Petrić, ali sve češće i uloge u domaćim ostvarenjima, te će se uskoro pojaviti u roli osumnjičenog za genocid u filmu "Ustanička ulica", reditelja Miroslava Terzića. Uliks je za „Alo!“ otkrio da prati situaciju na Kosovu, odakle je poreklom njegov otac, a otkrio je i šta ga je navelo da pristane na novi glumački izazov.


- Prihvatio sam ulogu jer je scenario odličan, uloga je uzbudljiva, volim Gordana Kičića kao glumca i smatram da je veoma značajno što je jedan ovakav film snimljen. Gordan mi je prepričavao šta je sve otkriveno tokom godina istraživanja ratnih zločina i ispričao mi je sve o svojoj komunikaciji sa ljudima iz Specijalnog suda - iskren je Fehmiu, koji je na ovom filmu ponovo sarađivao sa Radetom Šerbedžijom, dragim kolegom sa kojim se ipak retko viđa.


- Naravno da se Rade i ja dobro slažemo, ali se ne družimo. On je najpre živeo u Londonu, a posle se preselio u Los Anđeles i s obzirom na to da svi mi lutamo po svetu, srećemo se. Imam lep odnos sa njim i on je divan prijatelj mojih roditelja - priča ovaj glumac, koji ipak ne želi da se izjašnjava o političkim prilikama u Srbiji.

- Naravno da pratim dešavanja na Kosovu, ali da li mislite da bih sa vama razgovarao o tome? Naravno da odem na Kosovo, ne toliko često koliko bih želeo i toliko često koliko dolazim u Beograd. Za Beograd me veže sve i svašta - porodica, posao... Često sam ovde - završava razgovor za "Alo!" Fehmiu.


U Beogradu bolji film nego hleb!

Pored glume, Uliks se u Americi posvetio jednom zanatu - pravljenju hleba, za koji tvrdi da je mnogo bolji nego oni koji su proizvedeni u Srbiji, no ipak misli da je malo verovatno da bi se ovde nastanio i otvorio pekaru.


- U Americi sam potpuno nepoznat, a tamo živim od pekare. Voleo bih da napravim hleb koji će Beograđanima biti lepši od onog koji sada jedu. Hleb u Beogradu bi mogao da bude mnogo bolji, ali sem te romantične ideje, ne postoji ništa drugo. U Beogradu je kvalitetniji film nego hleb, ali ima i dobrih pekara - sa osmehom je rekao Uliks Fehmiu.

POVEZANE VESTI

ŠOUBIZNIS Ženi se Džoni Dep
Nedelja 11.03.2012. 01:56
A sta mu i valja ciniti neg to sto cini svaki pravi covek treba da je odan drzavi u kojoj zivi i ciji je drzavljanin bez razlike na versku pripadnost !!
Ponedeljak 12.03.2012. 17:36
Pratim scenu vec duze vreme.U poslednje vrem,cesto se pitam,jel ja to sanjam ili je to stvarno tako-pa cak i meni pocinju neke stvari biti nejasne.Odavati tako veliki publicitet jednom pekaru pa onda jos jako poznatom emigrantu ili pak ovom franjinom unuku,koji je takodje nasao utociste u tom nasem belom gradu.Pitam se sta jos treba da nam se dogodi da sve to jos brze zaboravimo,kao da nista nije ni bilo.Vidim da danas rec Srbin dosta gromko zvuci,samo uvek cu se pitati "Zasto je danas tako"???
Utorak 03.04.2012. 04:00
Smrt Komunizmu I Demokratiji.Zivio Aristotel!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online