Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 24.05.2011.
03:52
Večernje novosti A

Novak: Tata nekad preteruje

Moji roditelji su mi dali sve, a cela porodica se žrtvovala da bih se bavio tenisom, izjavio je trenutno najbolji teniser na planeti Novak Đoković u razgovoru sa francuskim medijima i pri tom obelodanio brojne detalje iz privatnog života

Centralna figura u Parizu ovih dana - Novak Đoković

Francuski najčitaniji dnevni sportski list “Lekip" napravio je sa Noletom ogroman intervju, na tri prve strane.

Ovih dana u Parizu vlada prava "nolemanija". Novaku je u redakciji francuskog lista napravljena naročita atmosfera, a uz serviranje rođendanskog kolača, projektovan mu je slajd sa 24 fotografije, onoliko koliko je godina Nole napunio. Na svakoj od ovih slika, bila je neka od poznatih ličnosti ili nešto što asocira na trenutno najaktuelnije događaje.

Đoković je, između ostalog, otvoreno pričao i o svojoj porodici. Nole je rekao i da mu je otac Srđan jedna od najvažnijih ličnosti u životu. Zna da ponekad ima nervozne reakcije, da ga često ne razumeju, i sam mu kaže da ponekad “preteruje i puno priča“, ali naglašava da su mu roditelji sve dali i da se cela porodica mnogo žrtvovala da bi on mogao da se bavi tenisom.

Najbolji srpski diplomata

Za Novaka često kažu da je najbolji srpski diplomata, pa onda ne čudi i da su mu francuski novinari postavljali prava “ministarska pitanja“ – o Dominiku Stros-Kanu i Bin Ladenu! Nole, međutim, nije mnogo hteo da komentariše ubistvo vođe Al Kaide, jer to ne spada u sportsku diplomatiju, dok aferu s generalnim direktorom MMF-a nije pratio.

Novak nije krio da mu je zadovoljstvo što promoviše svoju zemlju u svetu.

“Neću se ustručavati da, ako mogu, da doprinesem dobrom imidžu Srbije“, odgovorio je Nole i objasnio Francuzima zašto svoje pobede uvek proslavlja s tri visoko uzdignuta prsta.

Voli Kustu, Zvezdu, Tombu...

Čitaoci “Lekipa“ su, između ostalog, saznali i da srpska i svetska teniska zvezda obožava Emira Kusturicu, da bi veoma rado na filmu igrao ponuđenu ulogu kralja Aleksandra Karađorđevića, što nije jedina filmska uloga koja mu je ponuđena, da mu je Melburn omiljeni grend slem, a da trenera Marijana Vajdu smatra članom porodice...

Francuzi sad znaju i da Nole navija za Zvezdu, ali i za Milan, Real i Mančester junajted, da je veliki fan skijaša Alberta Tombe, da voli miran život u Monaku, da mu je teniski idol Pit Sampras, da je mu je jedan od uzora Monika Seleš, a da svog najvećeg rivala – Rafu Nadala – smatra najboljim teniserom u istoriji.

Novak Đoković u Parizu učestvuje na grend slem turniru Rolan Garos, a svoj pobednički niz nastavio je furioznim startom u prvom kolu. U međuvremenu je, u ambasadi Srbije, stigao i da proslavi svoj 24. rođendan.

POVEZANE VESTI

Utorak 24.05.2011. 09:34
Nole samo napred uz Boziju pomoc,ti si veliki sportista,covek i vernik,a kao vernik znas Bozije zapovesti postuj svog oca i majku,da ti dobro bude i da dugo pozivis na zemlji!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online