Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 15.12.2018.
15:15
Vestionline, Tanjug A

Mladoj glumici Milici Gojković nagrada "Ružica Sokić"

Mladoj glumici Milici Gojković danas je u Ateljeu 212 uručena godišnja nagrada "Ružica Sokić", koju dodeljuje Fondacija Ružice Sokić za najbolje glumačko ostvarenje u pozorišnoj sezoni 2017/2018.

youtube.com/RTS Tako stoje stvari - Zvanični kanal
Milica Gojković

U obrazloženju Upravog odbora Fondacije, koje je pročitala glumica Vesna Milekić, ističe se da se Gojković svojim zapaženim ulogama pokazala kao jedna od najperspektivnijih i najdarovitijih umetnika mlađe generacije te da je krase glumačka ubedljivost, emotivnost, šarm, naročito izražena inteligencija i glumačka ekspresija.

Gojković, koja je nedavno postala član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, privukla je pažnju u protekloj sezoni ulogama u predstavama "Čovek, zver, vrlina" Beogradskog dramskog pozorišta, "Pod žrvnjem", "Mesec dana na selu" i "Vrat od stakla" Jugoslovenskog dramskog pozorišta, "Devedesete" Narodnog pozorišta, "Kazimir i Karolina" Ateljea 212, ali i ulogom Mare u seriji "Senke nad Balkanom".

Glumac Nebojša Dugalić, u čijoj je klasi Gojković diplomirala, istakao je da je reč o glumici koja je kompletno talentovana, što je retkost, glumici koja može da igra apsolutno sve i po kojoj će, uveren je, u budućnosti pozorišta kreirati svoj repertoar.

Glumica Anita Mančić je ukazala na njen neosporan talenat, koji je nazvala "posebnim delom prirode" i k0oji "moramo da poštujemo kao božanski dar".

- Izabrala si teži put, ali upravo taj put donosi ogromno zadovoljstvo i trajanje. Ova nagrada biće ti odmorište da vidiš da si na pravom putu i putokaz da tako i nastaviš, saputniče i prijatelju moj - poručila je Mančić svojoj mladoj koleginici.


Gojković je uzbuđena i sa suzama u očima zahvalila Dugaliću i Mančić na divnim rečima i istakla da je najsrećniji čovek na svetu kada "ima takav vetar u leđa".

- Filmovi Ružice Sokić ostavili su dubok trag u mom životu. Mislim da sam uz film "Kad budem mrtav i beo" prohodala, a njena uloga u filmu "Žuta" bila mi je velika inspiracija za ulogu Mare koja mi je i otvorila neka vrlo važna i velika vrata. Ona je nekako uspela da ljude sa margine igra na neverovatno duhovit, beskrajno šarmantan i dirljiv način,a to ne može da ne bude inspirativno - rekla je Gojković.

Ona je primetila i da je Fondacija Ružice Sokić jedna od retkih koja nagrađuje mlade ljude.

- Radosna sam što se neko usudio da prepozna koliko je važno negovati i ohrabrivati mlade ljude koji tek počinju da se razvijaju. Nama je neophodno da opipavamo svoje granice, da se bezuslovno dajemo, poigravamo istinom i zahvalna sam što sam imala priliku da u proteklih nekoliko godina opipavam najrazličitije žanrove, što je dragoceno mladom glumcu - rekla je Gojković, dodavši da je igrala sa nekim od najvećih glumaca od kojih je "krala" zanat.

Gojković je kazala da joj je važno i što je u proteklom periodu osetila divnu interakciju sa publikom.

- Ako sam ja svojom igrom do sada uspela nekog da nasmejem, nekog da rasplačem, nekoga da nadahnem, ili da nekome ostavim bilo kakav trag, onda sam sigurna da koračam pravim putem - rekla je Gojković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online