Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 16.07.2018.
08:08
S. Đurić - Vesti A

Baletski mag otvorio Egzit

Spektakularnim plesnim performansom, koji je predvodio Sergej Polunjin, jedna od vodećih svetskih baletskih zvezda uz pratnju gudačkog orkestra, Almazijan simfonije i kombinacijom čuvenih svetskih hitova, svečano je otvoren ovogodišnji, 18. po redu festival Egzit. Baletska zvezda ostavila je brojnu publiku bez daha elegantnim pokretima.

Tanjug
Uvod u vrhunsku atmosferu: Sergej Polunjin

Sa glavne bine prvo su krenuli taktovi "Bandijere rose", pa je ceo mejn stejdž pevao "O bela ćao", kao i legenadrni hit grupe Kvin "I want to be free". Grupica ljudi iza Almazijan simfonije, koji su bili potpuno različito obučeni počeli da plešu i pevaju pesme o slobodi, koja je ove godine i moto Egzita.

Dok su momci i devojke koji su svojim stajlingom ukazivali na različitosti u društvu izvodili svoj performans, na bini se pojavio baletan Sergej Polunjin i oduševio publiku. Nakon ceremonije otvaranja usledio je tradicionalni vatromet, posle kojeg na glavnu binu izlaze hip-hop zvezde iz Amerike Migos i švedski bend Fiver rej.

Kapije festivala otvorene su u 19 sati, a posetioci su već u ranim popodnevnim satima u velikom broju počeli da pristižu u Novi Sad i na Petrovaradinsku tvrđavu. Publiku je posebno oduševila glavna zvezda večeri LP, odnosno Laura Pergolizi, koja se na bini pojavila u plavim pantalonama, beloj majici i raskopčanoj košulji i svirajući na gitari otpevala pesmu "Up Against Me".

Tanjug
Uživala: Ana Brnabić sa Milicom Đurđić i Milošem Vučevićem

I premijerka na tvrđavi

Mnogoborjnim gostima festivala priključila se i premijerka Ana Brnabić sa devojkom Milicom Đurđić, koje su prisustvovale koncertu poznate američke zvezde LP. Premijerka je porazgovarala sa svim posetiocima "Egzita" koji su joj prišli i ljubazno odgovarala na njihova pitanja. Zvezda večeri LP ugostila je našu premijeru u bekstejdžu nakon nastupa.

Svakom otpevanom pesmom američka rok zvezda oduševljavala je fanove, koji nisu štedeli dlanove. Nizali su se hitovi, a prava euforija nastala je kada je svojim sjajnim glasom otpevala svoj najveći hit "Lost On You".

Na dens areni, najvećem plesnom podijumu na Balkanu, đuskalo se uz di-džej Džoka, Ameliju Lens, Anastaziju Kristensen, a noć na bini ujedinjenja obeležili su koncerti Ritma nereda, Goblina, Sevdalize.

Tanjug
Gorelo iznad Novog Sada: Vatromet emocija

U Novom Sadu sve je odisalo karnevalskom atmosferom, a posetioce je preko puta glavnog ulaza na festival, dočekao poseban parking plac za bicikle, koji je prvi put postavljen otkako Egzit postoji. Festival je i ove godine pun stranaca, pa su tako dva momka iz Tunisa došla obučena kao Betmen, dok je jedan od posetilaca imao propeler na kapici.

Turisti iz svih krajeva sveta

Organizatori procenjuju da broj turista u Novom Sadu ove godine premašuje cifru od 55.000 iz više od 70 zemalja. Tradicionalno najviše posetilaca očekuje se iz zemalja regiona, kao i iz Velike Britanije i Holandije. Iz godine u godinu primećuje se sve veći broj posetilaca iz vanevropskih zemalja, kao što su Brazil, Južna Koreja, Tajland, Australija. Većina njih smeštena je u Egzit kampu na kupalištu Štrand. Egzit se završava sutra, a nastupiće neke od najtraženijih svetskih zvezda kao što su Grejs Džons, Dejvid Geta, Martin Geriks, Frenč Montana, Zigi Marli i mnogi drugi na 40 bina. O bezbednosti posetilaca vodiće računa više od 1.500 policajaca i službenika obezbeđenja. Na ulazima će biti obavljan detaljan pregled gostiju, a u pripravnosti će biti i ekipe vatrogasaca i hitne medicinske pomoći.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online