Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 17.10.2017.
10:50
Vestionline A

Vreme je za kulturu u Akademiji 28

Akademija 28 spremila nam je bogat kulturni program ove jeseni. Već u vikendu koji je pred nama možete uživati u dve predstave za najmlađe.

Akademija 28
Predstavu "Labudovo jezerce" možete pogledati u subotu 21. oktobra od 17 časova.

"Labudovo jezerce"

Na obalu jednog bistrog jezerceta, svakoga dana dolazi i zanosno pleše prelepa princeza. Svojom igrom je očarala plemenitog princa, ali i lukavog čarobnjaka. Ona želi da pokloni svoje srce princu, ali, da li će to biti baš tako lako…? Ljubomorni čarobnjak smišlja razne magije kako bi se princeza zaljubila u njega.

Svima odlično poznato delo ruskog kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog "Labudovo jezero" ovoga puta u Akademiji 28! Najlepše muzičke deonice ovog baleta poslužile su kao osnova za koreografiju predstave koja nosi jednu od najlepših poruka svih bajki i na beskrajno romantičan način nam pokazuje da dobro i ljubav uvek pobeđuju!

Razumljiva scenska forma čini baletsku predstavu "Labudovo jezerce" prilagođenom deci predškolskog i školskog uzrasta.

Velika predstava za malu publiku!

Režija: Predrag Kolarević

Igraju: Tanja Damjanovski, Miloš Kecman, Čedomir Radonjić, Ana Lipij

Predstavu "Labudovo jezerce" možete pogledati u subotu 21. oktobra od 17 časova.

Akademija 28
Predstavu "Uspavana lepotica" možete pogledati u nedelju 22. oktobra u 12 časova.

"Uspavana lepotica"

Predstava je rađena prema tekstu Željka Hubača koji je inspiraciju pronašao u istoimenoj bajci Šarla Peroa. U našoj verziji priče kralju Stevanu se rađa kćer Ružica. Usred darivanja dobre Vile Dobrile, pojavljuje se zla veštica Grdana koja iz ljubomore što nije pozvana na proslavu rođenja princeze Ružice, izgovara kletvu da će Ružica umreti od uboda u vreteno čim napuni šesnaest godina.

Dobra vila Dobrila umanjuje kletvu, tako da će princeza Ružica utonuti u dubok san iz koga je može probuditi jedino iskrena ljubav…

Predstavu "Uspavana lepotica" možete pogledati u nedelju 22. oktobra u 12 časova.

Karte za sve dečije predstave mogu se kupiti na biletarnici Akademije 28 svakog radnog dana između 12-20 časova i vikendom sat vremena pre početka predstave. Cena karte za sve dečije predstave je 400 dinara, a samo deca do tri godine ne plaćaju kartu.

Više informacija možete dobiti na br. tel: 011/3621-787; 063/376-847.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online