Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 29.03.2016.
08:30
D. Petrović - Vesti A

Odlazak bez poslednjeg naklona

Tri dana nakon smrti Marinka Madžgalja, njegove kolege glumci su neutešni. Kako kažu, još se nisu osušile suze za Draganom Nikolićem, a oni opet plaču, dok je Atelje 212 ponovo zavijen u crno. Marinko je preminuo u subotu nakon teške borbe sa rakom pankreasa u 37. godini života, a iza njega je ostala sedmogodišnja ćerkica Sara koju je dobio u vanbračnoj zajednici sa koleginicom Dubravkom Mijatović.

Facebook/Marinko Madžgalj
Kolege su ga obožavale: Marinko Madžgalj

- Smrt bira nepravedno najboljeg od najboljih i najveselijeg punog života. Kada je Marinko došao u naš Atelje 212 kao da mu je udahnuo neku posebnu snagu. Mi smo ga obožavali i nadali smo se da će se desiti neko čudo, da će uspeti da se izvuče. Imao je 37 godina i tek je poleteo... - rekla je sa suzama u očima glumica Dara Džokić.

Od Madžgalja se svako na svoj način oprašta, a njegova smrt osim porodice, teško je pogodila njegove najbliže prijatelje Ognjena Amidžića s kojim je godinama svirao u bendu Flamingosi, Andriju Miloševića i Milana Vasića s kojima je igrao u brojnim predstavama. Marinko je rođen u Beogradu 21. avgusta. 1978. godine, ali je odrastao u Kotoru. Poznavaoci pozorišta kažu da je bio izuzetno nadaren glumac, čija je lepeza uloga bila za poštovanje. Ipak, popularnost je stekao u brojnim TV serijama - "Crni gruja", "Drug Crni u NOB-u", "Greh njene majke", "Pevaj, brate", dok ga je najšira publika zavolela u ulozi Safeta u seriji "Ranjeni orao". Poslednju ulogu snimio je u crnogorskoj seriji "Dojč kafe" koja tek treba da bude prikazana.

Prošle godine u avgustu smešten je u bolnicu Bežanijska kosa gde je operisao kancer pankreasa. Uz veliku podršku svih onih koji su ga voleli, a takvih je bila zaista mnogo, činilo se da počinje da se oporavlja. Pre samo 20-ak dana krstio se u manastiru Ostrog, a kum mu je bio kolega Dušan Kovačević.

- Mi smo stalno bili u kontaktu s njim. Za neverovati, ali on je nas bodrio i tešio, nije dozvolio da plačemo zbog njega. Svi mi smo ga obožavali zbog njegovog vedrog duha i osmeha, dok je na sceni pokazivao redak talenat jer je mogao da igra sve i komediju, tragediju, dramu... - kaže Dara Džokić.

Od Flamingosa do sevdalinki

Osim kao talentovan glumac Marinko Madžgalj je bio poznat i kao vrstan muzičar i talentovan pevač. Sa Ognjenom Amidžićem, godinama je svirao i pevao u bendu Flamingosi, a objavili su četiri albuma. Imali su brojne hitove, a voleli su ih svi od dece do onih u poznim godinama. U seriji "Ranjeni orao" sve je oduševio svirajući gitaru i izvođenjem sevdalinke "Kradem ti se u večeri rane".

Na žalost, Marinko je samo poslednji u nizu glumaca koji su sa životne scene otišli bez naklona i aplauza publike, iako su to sigurno zaslužili. Pre nepunih 20-ak dana preminuo je Dragan Gaga Nikolić, velikan srpskog glumišta čije ime je ostalo upisano zlatnim slovima u istoriji srpske kinematografije. Srpski film pre manje od godinu dana ostao je i bez legendarnog Bore Todorovića, glumca koji je maestralno umeo da dočara svaku ulogu koja mu je poverena i da svojim likovima udahne život na samo njemu svojstven način.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online