Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Sreda 11.07.2012.
08:51
Alo! A

Srbljanovićeva: Karleuša je pop kultura

Srpska intelektualna elita možda ne voli Jelenu Karleušu, ali zato Jelenu Karleušu štiti jedna od njenih najpoznatijih predstavnica - Biljana Srbljanović, piše Alo.

Pa nije Karleuša sama sebe stavila u test za prijemni ispit: Biljana Srbljanović
 

Povodom skandala koji je izbio zbog toga što se pitanje o JK pojavilo na prijemnom ispitu na Filozofskom fakultetu u Nišu, na “tviteru“ se oglasila dramska književnica, koja zdušno brani pevačicu.


- Šta su poludeli oko Jelene Karleuše u testu opšte informisanosti na Filozofskom, kao da je ona žena samu sebe stavila - zapitala se Srbljanovićeva, koja smatra da sporno pitanje - “Novi hit Jelene Karleuše u naslovu pominje biblijske gradove: a) Nazaret i Vitlejem b) Jerusalim i Jerihon c) Sodomu i Gomoru“ - odgovara nameni testa:

Jelenu i Biljanu vezuje politika

Biljana Srbljanović i Jelena Karleuša imaju nekoliko dodirnih tačaka, pre svega politiku, s obzirom na to da su obe (bile) pristalice LDP-a. Takođe, i književnica i pevačica podržavaju gej populaciju. Sada Srbljanovićeva podržava Karleušu na “tviteru“, dok je estradna zvezda to učinila kada je profesorka FDU bila privedena zbog posedovanja kokaina.

- U testu opšte informisanosti nalazim da je potpuno normalno postaviti pitanja iz pop kulture. To što je čitav test moronski, to je drugo. A u redu im je pitanje ispred: “Oskarovac Tom Henks je po veroispovesti a) mormon, b) pravoslavac, c) budista. To je opšta kultura, kako se krsti američki glumac, pošto se krsti s tri prsta, time postaje opštekulturan. Gledam nešto taj test, ja bih pala sto posto, niti znam šta jede svilena buba, niti gledam “Dr Hausa“, niti znam hobite, mnogo važno za filozofe. O Tomu Henksu znam da je idiot. Budući sociolozi zato moraju da znaju ovo: “Koja TV serija prati život porodice Gavrilović?“ To je isto u redu, samo je Karleuša frka - tvitovala je Srbljanovićeva, koja ne bi bila to što jeste da nije došla do “Sablje“:


- Da je pitanje glasilo: “Koja folk zvezda je pružila alibi Dušanu Spasojeviću, jednom od ubica Zorana Đinđića“, bilo bi isto frka, ili trik pitanje “Koja folk zvezda je bila uhapšena tokom akcije ‘Sablja’“. “Biće kažnjeni profesori zbog Karleušine pesme“. J**ote, šta će, da ih streljaju? U zemlji u kojoj je Ana Bekuta svakodnevno imenovana u tekstovima o sastavljanju vlade, najveći skandal je Karleušina pesma. Ma palite - jasna je Biljana, koja je rešila da i sama smisli neko pitanje:


- Pitanje 31 - “Kako se zove Noletov pas? a) Pjer b) Vuk Jeremić c) ne znam, ali sam bio dedi na sahrani. Glupo pitanje. Pošto su sva tri tačna - prokomentarisala je Biljana.


Na kraju, Srbljanovićeva je poentirala pozivajući se na jednog od tviteraša:


- Plus, ovo je trik pitanje. Striktno biblijski gradovi su samo Sodoma i Gomora, sve ostalo su stvarni gradovi koji se spominju u Biblji - logično je zaključila.

JK odgovorila dekanu Filozofskog fakulteta

Jelena Karleuša imala je zanimljiv odgovor za dekana Filozofskog fakulteta, ali je bila veoma kratka.
- Pozdrav studentima Filozofskog fakulteta. Objasnite dekanu pojam - opšta informisanost. O filozofiji stada i malograđanštine predajem kasnije - napisala je JK na svom “tviter“ profilu.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.07.2012. 09:32
LDP ološ, trandža i narkoman, ližu rane jedna drugoj.
Sreda 11.07.2012. 09:46
" Дође време, кад паметан заћути, будала проговори...." велике речи Правог Великана.... за сва времена...
Sreda 11.07.2012. 11:17
A zasto je ovo vijest iz kulture?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online