Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 25.05.2018.
22:22
sputniknews.com A

Sputnjik: Biković i Rusi otvaraju veliki filmski studio u Beogradu

U Beogradu bi iduće godine trebalo da počne izgradnja studija za obradu grafike, koji će biti deo velikog klastera, zajedno sa studijom u Moskvi i Kalinjingradu. Reč je o rusko-srpskom projektu, a prvi korak u tom pravcu je već napravljen na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu potpisivanjem memoranduma o nameri, saznaje Sputnjik.

V. Sekulić
Miloš Biković

Dokument su potpisali ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić u ime Vlade Republike Srbije, direktor Ruskog izvoznog centra Andrej Slepnjev, generalni producent ruske kompanije "Kinodens" Viktor Denisjuk i glumac i suvlasnik producentske kuće "Arhangel studio" Miloš Biković.

- Ovaj memorandum je prvi korak ka ostvarenju ugovora o investiciji izgradnje grafičkog studija, koji će povećati konkurentnost grada Beograda kada je reč o snimanju filmova. Bićemo konkurentni svima u Evropi, a pri tome ćemo pomoći našoj kinematografiji da na najmodernijim tehnologijama - rekao je za Sputnjik Dragomir Petronijević, član Gradskog veća Grada Beograda i predsednik Saveta za zapošljavanje, koji je prisustvovao potpisivanju memoranduma.

Prema njegovim rečima, otvaranje novog studija u Beogradu obezbediće 100 do 150 novih radnih mesta za mlade dizajnere.

„U ovom momentu naši mladi dizajneri imaju malo prostora na teritoriji grada Beograda da se zaposle i zato odlaze iz zemlje. Ovo je pravi način da ih zadržimo. Biće otvoreno od 100 do 150 radnih mesta, u zavisnosti od potreba tržišta - rekao je Petronijević, koji nije mogao da precizira kada će projekat biti završen, ali je izrazio nadu da će prvi zaposleni ući u grafički studio već iduće godine.

- Sad je sve do nas. Dobra volja je pokazana od strane Ruskog izvoznog centra. Grad Beograd je pripremio lokacije sa kojima su se naši ruski partneri saglasili i sada treba da preciziramo ugovor. Ako sve bude išlo po planu, nadam se da će prvi zaposleni ući u grafički studio već 2019. godine - rekao je Petronijević.

Glumac i producent Miloš Biković navodi da će novi studio za obradu grafike u Beogradu biti deo velikog sistema, klastera.

- Studio za obradu grafike u Moskvi već postoji. Jedan takav studio se gradi u Kalinjigradskoj oblasti i jedan će se graditi u Beogradu. Studio u Moskvi je radio grafiku za takve filmove kao što je, recimo, film "Izvan granica realnosti" sa Antonijom Banderasom, u kojem sam tumačio glavnu ulogu - rekao je Biković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online