Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 03.02.2018.
00:55
S. Đurić - Vesti A

Irfan Mensur radi više nego ikad: Kao da sam na početku

Glumac i reditelj Irfan Mensur (66) iako u penziji danas radi više nego kada je bio u radnom odnosu.

V. Sekulić
Glumac i režiser: Irfan Mensur

- Kada sam pre tačno godinu dana otišao u penziju počeo sam da radim kao da sam na početku karijere. Ne dozvoljavam da me zovu penzioner, niti da me ovaj period života uspava. Naprotiv, hoću da sad budem budniji nego što sam ikad bio - kaže Mensur. Pre nekoliko dana imao je premijeru teksta Svetislava Basare, koji je on nazvao "Kabare Basara" koji je po žanru kabare, ali će govoriti o nekim mnogo ozbiljnijim stvarima.

Sud publike

Irfan kaže da nije gledao prvu epizodu serije "Nemanjići rađanje kraljevine" koja je podigla veliku prašinu u javnosti.
- Voleo bih da sam je gledao, ali nisam. Čitam o tome, o toj hajci, ali kada sam pročitao nekoliko izjava ljudi kojima verujem i mislim da nisu zluradi moram da poverujem da se tu nešto sigurno desilo. Ta serija će se sigurno emitovati, mnogo je sredstava uloženo, ali smatram da publika treba da pogleda seriju, pa tek onda da oceni. Tada će biti ili osuda ili posipanja pepelom.
 

- Basaru izuzetno cenim kao pisca i smatram da je on jedan od najvećih živih srpskih pisaca. Onog trenutka kad sam dobio ovaj njegov tekst koji je na njegov način sarkastičan, satiričan i duhovit, prosto nisam smeo da propustim priliku da se pozabavim jednom vrstom pozorišta koje će biti moje, a samim tim imati jednog čoveka iza sebe koji će sve to odbraniti svojom mišlju i duhovitošću - rekao je Irfan Mensur. On je pre godinu dana režirao predstavu "Kafana Balkan", ali...

Promo
Zanimljive uloge

- Iskreno ne znam šta je bilo sa tom predstavom. Producenti su me pozvali negde na pola puta i zamolili da im pomognem da se završi predstava što sam i uradio, ali to nije moj projekat. Šta se dalje dešava sa tim ne znam ne zato što imam nekih otpora prema tome, već prosto nemam vremena. Moja je predstava "Hor bečkih dečaka" koja je bila na nekih sedam, osam festivala na kojima smo nagrađivani Predrag Ejdus i ja, kao i komad "Primadone" koju sam režirao za Radu Đuričin i Tanju Bošković. "Primadone" gostuju po celom regionu, imale su turneju po Kanadi, a Hor bečkih dečaka takođe gostuje u Kanadi, Australiji, u martu smo u Cirihu, pa po Srbiji.
Glumački angažman Mensur ima i u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a igra Afanasija Ivanoviča Boljšincova u komadu "Mesec dana na selu" Ivana Sergejeviča Turgenjeva u režiji Ive Milošević. Glavne uloge su poverene Mirjani Karanović i Svetozaru Cvetkoviću.

Zažmurim za koprodukcije

Iako se poslednjih godinu-dve snimaju brojne televizijske serije, Mensura u njima nema.
- Koliko čitam po medijima čini mi se da se više rade značajniji projekti. Mene u zadnjih dve, tri godine nema ni na jednoj televiziji. U stvari bio sam u seriji RTS-a "Može i drugačije", koja je rađena za obrazovni program. Ali u ovim igranim serijama me nema. Zašto? Ne znam, niti patim, niti bi mi to unapredilo karijeru, niti bi mi umanjilo rejting - kaže Mensur i ističe:
- Ja se ovim poslom bavim zato što uvek radim ono što me čini zadovoljnim. Pitanje da li bih uopšte radio da nije tako. Ne, ne bih radio sigurno. Snimam neke koprodukcije i tada "zažmurim" tek toliko da otmem nešto malo novca od tih koji rade koprodukcije, jer oni bolje plaćaju nego u Srbiji i regionu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online