Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 30.08.2017.
00:55
S. Đurić - Vesti A

Glumačka profesija nekad i sad: Svaki dan borba za opstanak

Nije tajna da glumci poslednjih godina u Srbiji žive sve teže. Nije lako ni onima koji već imaju izgrađeno ime i karijeru, a kamoli mladim glumcima koji tek treba da se pokažu i dokažu. Mira Banjac kaže da nikad nije bilo lako, ali da se njen početak karijere drastično razlikuje od načina na koji danas rade mladi.

M. Karović
Tražen: Vojin Ćetković na snimanju serije "Nemanjići - rađanje kraljevine"

- Mladi glumac danas snima na jednom filmu do podne, pa od podneva ode na drugi, a onda se opet vraća na onaj prvi i tako ukrug. Stalno negde jure. Puno je glumaca, snima se veliki broj filmova i to ih tera na borbu za opstanak. A što se tiče slave, to je nešto što dolazi uz rad, dok je popularnost kvarljiva i može da pokvari glumca. Ja prvih 20 godina uopšte nisam igrala u filmu. Nije ni meni bilo lako na početku karijere, jer su bile teške godine. Honorari su bili mali, imali smo čisto da kupimo nešto da pojedemo - priča Mira Banjac.

M. Karović
Teško se živi: Danica Ristovski

Razgovor sa Oliverom

Danica Ristovski kaže da se od glume danas teško živi.
- Imala sam priliku i veliku čast da razgovaram s Oliverom Marković, koja mi je rekla: "Ja sam imala briljantnu karijeru, ali ništa nisam dobila na tacni. Za sve sam morala da se borim." Pa ako je jedna takva glumica bila u situaciji da se za sebe bori, šta da kažu glumci koji su na početku - kaže Danica Ristovski.

Jedan od najpopularnijih i najtraženijih glumaca Vojin Ćetković jedan je od onih za kojeg se otimaju režiseri.

- Nikad se nisam žalio u životu ni kada sam imao, ni kada nisam. Međutim, veoma je važno da glumac ne odaje utisak socijalnog slučaja. Kada sam ja počeo s karijerom, filmovi i serije su bile kvalitetnije. Više se ulagalo u glumce. Nije ni meni uvek išlo glatko. Posle filma "Zona Zamfirova" pet godina nisam radio. I to se eto dešavalo, ali glumac mora da bude jak - rekao je Vojin Ćetković.

Nikola Kojo ističe da današnje vreme deluje kao nedodirljivo u svakom smislu. U njegovom rediteljskom prvencu "Stado" glume, kako kaže, pre svega njegovi prijatelji.

- Izgleda kao da ne možeš ništa da promeniš u ludilu i propasti u kojoj živimo. Vesna Trivalić je moja prijateljica i kuma koja će igrati kad god imam nešto, a to važi za Cviju i Natašu. Mi smo već godinama kolege, i pre svega prijatelji - kaže Nikola Kojo.

V. Sekulić

Život ostavio traga

Tihomir Stanić ističe da njega u mladosti nisu zanimale iste stvari kao većinu njegovih vršnjaka.
- Uvek sam se družio sa starijim glumcima, bio sam jedan od najmlađih prijatelja Petra Kralja. Da ponovo zavolim glumački posao pomoglo mi je traumatično iskustvo u produkciji. Ranije sam imao osećaj da se od mene kao glumca traži malo i nedovoljno, pa sam poželeo da se bavim i drugim aspektima naše profesije. Sada pokušavam da sva stečena iskustva i energiju utkam u svaku ulogu. Život je na meni ostavio traga da mogu da tumačim i starije i iskusnije - kaže Tihomir Stanić.

Tanja Bošković smatra da osim talenta i velikog rada u glumačkom poslu treba imati i veliku sreću.
- Sramota me da bilo šta kažem mladim glumcima. Osećam se odgovornom što se nisam borila više da zaštitimo ovaj mali glumački stalež - kaže Tanja.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online