Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.05.2017.
02:00
S. Đurić - Vesti A

"Vesti" na snimanju serije "Sumnjiva lica": Nušić nikad aktuelniji

Ovih dana počelo je snimanje novih epizoda drugog serijala "Sumnjiva lica", rađenog po motivima komedija Branislava Nušića. Reporter "Vesti" zavirio je na set da vidi šta se novo krčka u kuhinji reditelja Vladimira Tagića, Dušana Milića, Darka Lungulova i Gorana Stankovića.

V. Sekulić
Orni za rad: Deo glumačke ekipe

Deo ekipe zatekli smo u jednoj zgradi u centru Beograda, a Andrija Kuzmanović, Nikola Rakočević, Miloš Timotijević, Marta Bjelica, Nikola Vujović samo su neki od glumaca koji su tog dana vredno radili. Vedri, nasmejani i duhoviti, glumci su bili odlično raspoloženi i orni za rad.

- Mi pokušavamo da se kroz jednu pomalo neozbiljnu formu sitkoma bavimo nečim što smatramo da može da bude vrlo ozbiljno, a to je Nušić. Nadamo se da ćemo uspeti da na pravi način prenesemo na televizijske ekrane ono što je Nušić pisao. Meni je najuzbudljivije to koliko je Nušić i dalje aktuelan, kako tačno slika našu narav, mentalitet, žudnja da se kroz politiku i vlast dođe do moći - kaže reditelj Vladimir Tagić.

V. Sekulić
Spremni za set: Miloš Vlalukin i Nikola Vujović

On ističe da čitav serijal prati uspon Milorada Cvijovića, njegov razvoj od neozbiljnog sina bogataša do ozbiljne i moćne pozicije u društvu.

Lik Milorada Cvijovića tumači Nikola Rakočević, koji je već igrao Nušićeve likove u pozorištu.

- Nušiću je dobro i tačno postavio odnose na ovim prostorima koji se ne menjaju već toliko godina, sve žudnje i slabosti čoveka su od postanka sveta ostale iste. Jedino se razlikuju okolnosti u kojima on ispoljava svoje slabosti. Pretpostavljam da će ovo biti aktuelno i 2058. godine - rekao je Rakočević.

Dopreti do mladih

Glavni i odgovorni urednik Dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a Marko Novaković naglasio je jednom prilikom da "Sumnjiva lica" predstavljaju povratak sitkoma na RTS.
- To je prva serija rađena po motivima komedija Branislava Nušića. Cilj nam je da na popularan način dopremo do mladih koji tek treba da se upoznaju sa delima velikog srpskog komediografa - rekao je pred emitovanje prvog serijala Marko Novaković.

Vremena za odmor nije bilo, pa su se glumci vratili ispred kamere. Andrija Kuzmanović, koji tumači lik Velje, obučen u odelo sedeo je u fotelju sa tekstom u ruci pre izlaska pred kamere. Snimanje serije "Sumnjiva lica" traje do septembra, a emitovanje je predviđeno krajem godine na RTS-u.

Pet komedija

Druga sezona TV serije "Sumnjiva lica" prati priču o usponu Milorada Cvijovića i razvoju njegove političke karijere u miljeu beskrupuloznih karijerista, novokomponovanih bogataša i bahatih političara. Kreator sitkoma, Dušan Milić, odabrao je pet Nušićevih komedija ("Protekcija", "Ujež", "Gospođa ministarka", "Ožalošćena porodica" i "Pokojnik") i uz pomoć saradnika ih prilagodio savremenom dobu. U toku prošle sezone gledaoci su videli 44 epizode, a u novom ciklusu planirano je snimanje novih 40 epizoda. Uloge tumače Boris Isaković, Jovana Stojiljković, Jelena Trkulja, Branka Katić, Vanja Ejdus, Miloš Samolov, Nikola Vujović i drugi. Reditelji su Vladimir Tagić, Dušan Milić, Darko Lungulov i Goran Stanković, a scenaristi su Milena Depolo, Petar Mihajlović, Boban Jeftić i Slobodan Obradović.

 

 

 

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online