Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 14.07.2015.
08:30
Ž. Marković - Vesti A

Monika je Trebinjka i bez državljanstva

Monika Beluči (50) holivudska filmska diva i po mnogima najlepša žena sveta vratila se u Trebinje i Republiku Srpsku gde je nastavila sa snimanjem filma "Na mliječnom putu" u režiji Emira Kusturice. Njen drugi dolazak u ovaj hercegovački grad privukao je manje pažnje nego onaj prvi iz prostog razloga jer su se - Trebinjci navikli na njeno prisustvo i već je smatraju za svoju. Svojom neposrednošću i time što privatno ne glumi zvezdu, iako bi to mogla, Monika je potpuno očarala stanovnike Trebinja.

Srna
Sve za ulogu: Monika i Kusta (skok sa vodopada u Kravicama)

Za stanovnike ovog grada više nije vest da Belučijeva boravi u čuvenom hotelu Platani, u sobi 106. U proteklom periodu videli su je često na gradskim ulicama, pa čak i na pijaci. U susretu sa običnim ljudima potpuno je prirodna, ali ipak dozira svoje pojavljivanje u javnosti.

- Vidimo je ponekad. Ona uglavnom vreme provodi na snimanju i u hotelu. Nema obezbeđenje, ili ga bar mi ne primećujemo, ali već smo se toliko navikli na nju, da je mnogi i ne primećuju. Kao da se upisala u stanovnike Trebinja - kaže jedan stanovnik grada na Trebišnjici.

Belučijeva, naravno, nije prijavljena da živi u Trebinju, ali ovih dana u medijima se pojavila priča da bi uskoro mogla da postane državljanin BiH. Prema tim navodima, stanovnici Trebinja pokrenuli su akciju prikupljanja potpisa da Monika dobije državljanstvo. Navodno se potpisuje i peticija, koja bi, u konačnici, trebalo da rezultira predajom "zahteva predsedniku Srpske Miloradu Dodiku". Ono što je diskutabilno u celoj priči jeste informacija o predaji zahteva Dodiku, jer nije on osoba zadužena za odobravanje državljanstava u BiH.

- Ne znamo za peticiju, ali verujem da ne bi bilo problema da se takvi potpisi prikupe. Sa ili bez državljanstva, mi Moniku već smatramo za svoju - kažu Trebinjci.

Inače, Hercegovci nadaleko poznati po svojoj gostoljubivosti i prema običnim putnicima namernicima, a ne samo prema poznatim ličnostima na svakom koraku Moniku dočekuju kao svoju. Ponudili su joj čak i plac u Trebinju da napravi kuću, ali se ona zahvalila i tu ponudu nije prihvatila.

Ove godine Belučijeva u Trebinju boravi u društvu kćerke Leoni i dadilje koja na nju pazi. U hotelu u kojem boravi kažu da nema nikakvih preteranih zahteva.

Nosio Moniku u torbi

Proteklih dana mediji u BiH su objavili priču sa Trebinjcem Aleksandrom Sarićem koji ima epizodnu ulogu u filmu "Na mliječnom putu".
- Tražili su krupnog čoveka, a ja sam po konstituciji odgovarao onome što im je trebalo. Primetili su me u gradu, došli do mog broja telefona i pozvali me - ispričao je Sarić. A krupan čovek im je trebao i da, između ostalog, snimi scenu u kojoj Moniku Beluči - nosi u torbi.

- Sve je isto kao i kada je bila prošli put. U sobi ima mnogo cveća, voća, pripremili smo joj i slatkiše, a naročito voli da jede lokalne hercegovačke specijalitete. Ne stičemo utisak da pazi na liniju, ali i pored toga, oduševljeni smo njenim besprekornim izgledom - reči su jednog radnika u hotelu.

A, ni Monika ne zaboravlja gostoprimstvo koje joj ukazuju, pa često osoblje u hotelu časti raznim sitnicama od kozmetike do francuskog keksa. I dok je ona na snimanju dadilja i njena kćerka šetaju i uživaju u prelepom Trebinju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online