Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.01.2015.
12:04
b92.net A

Neverovatne činjenice koje niste znali o "Titaniku"

Svi smo bar jednom odgledali film “Titanik”, ali da li ste znali ko je trebalo da tumači glavne uloge umesto Leonarda Dikapria i Kejt Vinslet? Pročitajte činjenice koje možda niste znali o filmu koji je osvojio 11 Oskara.

ibnlive.in.com
Svi smo bar jednom pogledali "Titanik", a postoji toliko stvari koje nisamo znali o nastanku filma

Evo ko je odbio uloge

Šuška se da su glavne uloge bile namenjene Metjuu Mekonahiju i Gvinet Paltrou, a oni su odlučili da ih odbiju. Kada su režisera Džejmsa Kamerona pitali da li je to tačno on je bio prilično uzdržan.

"Neću ni potvrditi ni poreći. Mislim da nije lepo pričati o tome da li su glumci odbili jer nisu hteli, mogli ili su bili nedostupni ili jednostavno iz gluposti odlučili da nisu sposobni da zagrizu takav komad, šta god", rekao je, a mnogima je bilo jasno šta je hteo da kaže. "Posle svega su trebali da dođu i mole za drugu šansu, ali sada je kasno. Imali su tu jednu šansu i to je to."

Smrzavanje je bilo stvarno

Kada se Rouz smrzala u hladnoj vodi nakon što je Titanik potonuo to nije bila samo obična gluma, to je bila genijalna gluma.

"Potpuno sam se smrzla", napisala je Kejt u dnevniku koji je pisala za vreme snimanja. "Kostimograf mi je dosađivao da obučem odelo, ali nisam. Bila bih svesna da je na meni, a haljina nije previše tanka. Kameron nije želeo da mi se haljina providi i šalio se da to nije takmičenje za Mis mokre majice i želeo je haljinu koja će mi pristajati i kada budem mokra, a radili smo svakakve testove pred kamerom. Bilo je tako hladno, a moje reakcije su zaista bile realne."

Kasnije su mediji pisali o tome da je njena odluka da skine zaštitno odelo dovela do toga da dobije pneumoniju.

Znate li ko je crtao Rouz?

Jedna od najčuvenijih scena u filmu je ona kada Rouz pozira gola, a Džek je skicira. Ako ste gledali film sigurno ste pomislili ‘Kako crta ovaj Leonardo”, ali pogodite ko je to bio? Džejms Kameron! Godine 2011. ovaj crtež je prodat na aukciji za više od 20 hiljada dolara.

Čuvena debata

Da li je bilo dovoljno prostora na plutajućem komadu drveta i za Džeka i za Rouz nakon potonuća Titanika? Ovo je dugogodišnja dilema. Dok jedni tvrde da je Džek mogao da se popne sa Rouz i preživi, Džejms Kameron kaže da “Džek sigurno nije bio idiot”.

“To je čista fizika. Džek je stavio Rouz na plovilo, a da se on popeo oboje bi potonuli. On nije idiot, ne želi da umre, ali mu je jasno da plovilo može da izdrži samo jednu osobu. Da se on popeo oboje bi bili do pola u vodi i umrli. Zato je on odlučio da će ona preživeti”, pojasnio je režiser.

Neobično trovanje ekipe

Tokom snimanja 80 članova ekipe je bilo bolesno, a mnogi su završili u bolnici kada je neko prosuo lonac čorbe od jastoga sa nedozvoljenom količinom halucinogenog leka Ejndžel Dast. Jedino Leo i baka Rouz (glumica Glorija Stjuart) nisu jeli ovu čorbu.

Sve je moralo da bude realno

Džejms Kameron je želeo da se više od 150 statista ponaša baš kao ljudi 1912. godine, pa je unajmio trenera da ih obuči. U kratkom filmu “A Time Traveller’s Guide” možemo videti kako su ljude učili da hodaju i jedu kako su tadašnji maniri nalagali.

Ovako je trebalo da se završi

Snimljen je još jedan završetak filma. U alternativnoj verziji Brok Lovet sprečava baku Rouz da baci ogrlicu u okean i ubeđuje je da to ne čini. Ipak, ona je to uradila uprkos razočaranju ekipe sa kojom je krenula.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online